UFC

Nate Diaz odbio je Chimaeva: ‘Rekao sam im da je to znak nepoštovanja, nude mi početnika‘

Nate Diaz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ovi planovi nisu se svidjeli Nateu koji nije niti razmišljao o njihovoj ponudi

Još samo jedan nastup koji mora odraditi nalazi se na ugovoru Natea Diaza s UFC-om. Bilo je to javno poznato još i prije borbe koju je Nate u lipnju odradio protiv Leona Edwardsa te je sve jasnije kako bi dugogodišnji član promocije mogao uskoro napustiti istu. UFC ima praksu da nove ugovore nudi prije nego borcima ostane samo jedan nastup, a Diaz je doveden upravo u tu poziciju. Ne znamo samo je li svojom ili odlukom UFC-a.

Kad je nedavno odgovarao na pitanja vezana uz Natea, Dana White je rekao kako mu između ostalog namjeravaju ponuditi borbu protiv Khamzata Chimaeva. Ista na kraju nije ugovorena, a sad smo saznali i zašto. Nate je u razgovoru za TMZ otkrio kako mu ta borba niti u jednom trenutku nije bila opcija. Čak se pri ponudi za istu našao uvrijeđen.

"Prišli su mi i ponudili Chimaeva, a ja sam im rekao da stanu i da mi prestanu tako izražavati nepoštovanje. Pokušavaju mi ponuditi borbu protiv početnika. U redu. Imaš četiri borbe u UFC-u, nemojte niti spominjati moje ime. Postoje neke razine u ovome i ne želim niti čuti njegovo ime", rekao je Nate u razgovoru za TMZ.

36-godišnji Diaz trenutno dolazi iza dva poraza, a svoju jedinu pobjedu od 2016. godine ostvario je kad je 2019. savladao Anthonyja Pettisa. Nije se puno niti borio od tada, tek krajem spomenute godine protiv Jorgea Masvidala, uz gore spomenutu borbu protiv Edwardsa. On tvrdi kako konstantno od UFC-a traži borbu, ali da se nitko ne želi boriti protiv njega.

"Pokušavam se boriti protiv nekoga u UFC-u, što ne prije moguće, no nitko se ne želi boriti. Konstantno tražim tu borbu. Bilo tko iz Top 10, to su oni protiv koga se želim boriti, u kojoj god kategoriji, no svi imaju namjeru ostaviti svoje gubice zatvorene, jer su svi uplašeni", dodao je.

Ovo nam zvuči pomalo nevjerojatno, budući da je Nate jedan od boraca koje drugi najčešće prozivaju. Veliko je ime, uvijek nudi atraktivnu borbu, a svima je jasno kako je ipak u određenom padu, daleko od svojih najboljih izvedbi. Sve se čini da je do UFC-a, odnosno da promocija želi što većom borbom zaraditi na Nateu, dok još imaju priliku.

Nate također ima namjeru što se prije osloboditi UFC-ovih okova, posebno dok na račun imena ima priliku nešto zaraditi izvan Octagona, a vjerojatno i uz podosta manje truda. Zbog toga želi što prije to odraditi, sam je naveo da može biti spreman već idućeg mjeseca za UFC 270. Vidjet ćemo što će promocija napraviti po tom pitanju.

Linker
20. travanj 2024 16:42