UFC

Nate Diaz prozvao Poiriera, Dustin uzvratio: ‘Borit ću se s tobom ovaj mjesec‘

Dustin Poirier i Nate Diaz

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Zanimljiva prepiska na Twitteru sinoć se dogodila na relaciji Poirier-Diaz

Čini se da Dustin Poirier i Nate Diaz nikad nisu prežalili što je otpao njihov meč planiran za studeni 2018. godine. Trebali su se Diaz i Poirier obračunati u sklopu UFC 230 priredbe, ali ''Diamond'' je morao otkazati nastup zbog ozljede. Otišli su borci u različitim smjerovima nakon toga. Poirier se dodatno isprofilirao kao ponajbolji borac lake kategorije na svijetu, dok je Nate Diaz odradio samo tri meča, od čega je dva izgubio.

Poirier je proteklog vikenda drugi put propustio priliku postati prvakom UFC-ove lake kategorije, a tokom gostovanja u MMA Houru izjavio je kako nije siguran hoće li se ikad više vraćati u laku kategoriju. Tu odluku objasnio je napornim skidanjem kilaže, odnosno, ne želi ponovno prolaziti kroz trening kampove u kojima je konstantno gladan. Najavljivao je Poirier kako bi se nakon meča s Oliveirom mogao sve rjeđe boriti, no čini se da je za Natea Diaza spreman u bilo kojem trenutku.

Naime, Nate se odlučio oglasiti putem Twittera te je napisao:

''Borit ću se protiv 'DP-ja' u siječnju, ne budi uplašen i ovaj put mala kujice. Sad ili nikad.''

Odgovor Dustina Poiriera nije dugo trebalo čekati. Iako se Poirier borio prije manje od tjedan dana te je preostala samo jedna UFC priredba u ovoj kalendarskoj godini, ''Diamond'' je spreman boriti se protiv Diaza već u ovoj kalendarskoj godini.

''Borit ću se s tobom ovaj mjesec'', uzvratio je Poirier.

Dojam je kako je Poirier izgubio dobar dio motivacije porazom od Charlesa Oliveire. Zasigurno će mu trebati vremena da vrati svoje samopouzdanje i motivaciju za teškim treninzima te povratkom ka vrhu. Međutim, čini se da je Nate Diaz pravi odabir za Poiriera jer Dustin djeluje poprilično uzbuđeno kad je u pitanju taj meč. Sigurni smo da niti UFC-ovi matchmakeri nemaju ništa protiv.

Linker
19. travanj 2024 15:52