UFC

Nate Diaz sve više hvali Jakea Paula: ‘On radi velike stvari i jedna je od opcija za mog protivnika‘

Nate Diaz

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Donedavni UFC-ov borac okreće se novim sportskim izazovima

Na sjajan način oprostio se Nate Diaz od UFC-a. Legendarni UFC-ov borac prije deset dana završio je Tonyja Fergusona u glavnoj borbi na UFC 279 eventu, a time je postao prvi borac koji je ‘‘submissionom‘‘ završio Fergusona pod okriljem UFC-a.

Trebao se Diaz prvotno boriti protiv Khamzata Chimaeva, ali u tom meču bio je ogroman autsajder i teško bi se s pobjedom oprostio od UFC-a da se taj meč materijalizirao. Chimaev je na kraju debelo prekoračio gornju granicu velter kategorije i Diaz je odbio meč protiv njega. Tony Ferguson odabran je kao zamjena, a Diaz je ‘‘giljotinom‘‘ u četvrtoj rundi završio ‘‘El Cucuyja‘‘.

Mnoge sada zanima što će biti sljedeće za Diaza. Nate je najavio pokretanje svoje borilačke organizacije, ali i nastavak svoje borilačke karijere. ‘‘Celebrity‘‘ boksački mečevi djeluju kao trenutno najizglednija opcija za Diaza, a Jake Paul kao najizgledniji protivnik.

‘‘Jake Paul je sigurno jedna od opcija. On radi velike stvari i ispred njega je velika stvar. Ako pobijedi, siguran sam da će ljudi biti impresionirani. Ako Anderson Silva odradi svoju stvar, to će također biti impresivno. Čeka nas zanimljiv meč i radujem se toj borbi.‘‘, započeo je Diaz za iD Boxing, a zatim je otkrio koga vidi kao favorita.

‘‘50-50 posto im dajem šanse. Ne znam, vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘

Diaz sve manje taji da će boks uistinu biti njegova sljedeća destinacija kad je nastavak sportske karijere u pitanju, a oduvijek je pokazivao određenu ljubav prema boksu, iako je cijelu karijeru nastupao u MMA-u.

‘‘Još od 17. ili 18. godine kad sam započeo s borbama, boksao sam sa svojim boksačkim trenerom. Boksača je uvijek bilo u mojoj dvorani i ja sam prvotno trebao postati boksačem, ali MMA priredbe bile su zastupljenije na mom području i stoga sam se zakačio za MMA. Nikada nisam prestao trenirati boks, a kad se pravi protivnik i prava prilika pruže, prihvatit ćemo ju.‘‘, otkrio je Nate.

Dakle, 37-godišnjeg Diaza vrlo vjerojatno ćemo gledati u boksačkom ringu s boksačkim rukavicama, a preostaje nam vidjeti tko će biti njegov protivnik.

Linker
20. travanj 2024 05:11