UFC

Nathaniel Wood nakon pobjede nad Filijem: ‘Htio bih se boriti protiv legende ovog sporta‘

Nathaniel Wood

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Odlični engleski borac perolake kategorije nada se rangiranom protivniku

Odličan potez napravio je Nathaniel Wood sredinom prošle godine. Talentirani engleski borac nakon poraza odlučio se za prelazak u perolaku kategoriju, jer skidanje kilaže za bantam kategoriju predstavljalo mu je sve veći problem.

Shvatio je Wood da će bolja izdanja moći pružati u višoj kategoriji i odvažio se na prelazak u perolaku kategoriju. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Charlesa Rosu u sedmom mjesecu prošle godine, a početkom devetog mjeseca porazio je i vrlo opasnog Charlesa Jourdaina. Bio je to dobar pokazatelj da je Wood pogodio s prelaskom u višu kategoriju, a još teži ispit uslijedio je proteklog vikenda u Londonu.

Wood se pred domaćom publikom borio s Andreom Filijem, vrlo iskusnim i poprilično opasnim borcem perolake kategorije. Uzdrmao je Wood svog protivnika već u prvoj rundi i bio je blizu pobjede tehničkim nokautom. Ipak, Fili se oporavio i u drugoj rundi uzvratio je Woodu na isti način. Engleski borac našao se u nokdaunu i bio je jako blizu poraza. Baš kao i Fili, Wood se također uspješno izvukao, a zatim je uzeo treću rundu i došao je do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca.

Velika je to pobjeda za 29-godišnjeg Wooda, a nakon tri uzastopne pobjede, vrijeme je za iskorak i borbu protiv nekog od rangiranih izazivača unutar te kategorije. Nathaniel Wood je na konferenciji za medije istaknuo dva imena s kojima bi se rado našao u kavezu.

‘‘Htio bih se boriti protiv legende ovog sporta, a to bi bio Edson Barboza u Brazilu. Bila bi to apsolutna čast, kao što sam govorio i prije meča s Andreom Filijem. Godinama sam fan Edsona Barboze, a znam da se bliži kraju svoje karijere.‘‘, rekao je Wood na konferenciji za medije, a potom je istaknuo još jedno ime.

‘‘Netko poput ‘Korejskog Zombija‘ (Chan Sung Jung) bio bi poseban protivnik za mene. Htio bih dobiti priliku protiv nekog od legendi prije nego se oni povuku ili budu u drastičnom padu. Edson Barboza je pobijedio u posljednjem meču. On je i dalje opasan protivnik, a to je borba koja mi se sviđa. Ali što god UFC odluči, borit ću se protiv bilo koga.‘‘, zaključio je Wood.

Edson Barboza trenutno je 14. u poretku izazivača unutar perolake kategorije, a u posljednjem nastupu porazio je Billyja Quarantilla. Barboza je u tom meču došao do pobjede nokautom u prvoj rundi i 37-godišnji Brazilac definitivno je još uvijek opasan.

‘‘Korejski Zombi‘‘ pak ima ugovoren meč 26. kolovoza (osmi mjesec) protiv Maxa Hollowayja i stoga Barboza djeluje kao puno realnija opcija za Wooda. Vjerujemo da će i UFC-ovi čelnici prepoznati smisao u meču između Barboze i Wooda te da ćemo gledati taj sjajan okršaj.

Linker
27. travanj 2024 08:09