UFC

Andre Fili poslao kontroverznu poruku nakon poraza od Wooda: ‘Kolonizatori me ne mogu zadržati dolje‘

Andre Fili

 George Tewkesbury/PA Images/Profimedia
33-godišnji UFC-ov borac teško se nosi s porazom od Wooda

Fantastičan meč pružili su nam Nathaniel Wood i Andre Fili u subotu navečer na UFC-ovom eventu u Londonu. Dvojica iskusnih boraca perolake kategorije odradili su pravi rat na tri runde, a oba borca imala su svoje trenutke tijekom borbe.

Wood je Filija poslao u nokdaun tijekom prve runde i na trenutke je djelovalo kao da će uspješno okončati meč već u prvoj rundi. Fili se ipak uspio izvući, a druga runda ponudila je obrat. Fili je bio onaj koji je dominirao u drugoj rundi, a Wood se našao u nokdaunu. Pogriješio je Fili jer je tražio priliku za ‘‘submission‘‘ i nije nastavio s udarcima, a Wood se izvukao i ušao je u treću rundu.

Treća runda ponudila je nešto neizvjesniji obračun nego prve dvije koje su jasno otišle svaka na jednu stranu. Wood je ipak zasluženo uzeo tu treću rundu i slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Filiju je teško pala činjenica da je izgubio tako tijesan meč i bio je vidno ljutit nakon proglašenja pobjednika. Nije se Fili niti nekoliko sati kasnije u potpunosti pomirio s porazom.

‘‘Mislio sam da sam pobijedio, ali suci nisu tako mislili. Kolonizatori ne mogu zadržati dečka iz Polinezije. Čestitke mom protivniku - zabavan meč. Sve vas volim.‘‘, poruka je Andrea Filija putem Instagrama, a nazvavši suce (možda i Wooda?) ‘‘kolonizatorima‘‘, Fili je privukao i određene kritike u komentarima na svojoj objavi.

33-godišnji Fili možda je i na svojevrsnoj prekretnici svoje karijere. Nekoć su se velike stvari očekivale od njega, ali nikada Fili nije iskočio kao elitni borac unutar perolake kategorije. Dobar je, zaslužuje svoje mjesto u UFC-u, ali 33-godišnji Andre nema još puno karijere pred sobom. Možda je vrijeme da sreću potraži u nekoj drugoj organizaciji unutar koje bi mogao konkurirati možda čak i za vrh, dok će u UFC-u do kraja karijere biti tip koji je nezgodan za većinu, ali nedovoljno dobar za najveće stvari.

Linker
03. svibanj 2024 02:36