UFC

‘Ne želim da se umirovi nakon naše borbe, on je opasan lik. Pokazat ću mu kako se radi pravo gušenje‘

Dustin Poirier

 Louis Grasse/spp/shutterstock Editorial/profimedia
Pred nama je ispunjen borilački vikend, a zasigurno jedna od najvećih borbi koju ćemo pratiti je dagestansko-američki okršaj

Omiljeni veteran Dustin Poirier već je priznao da ozbiljno razmišlja o povlačenju iz MMA, bez obzira na to hoće li ovog vikenda napustiti Prudential Center s titulom preko ramena. Govoreći za Stephena Deaugustina putem NBC Sports YouTube kanala, Islam Makhachev primijetio je da, unatoč svim razgovorima o Poirierovom povlačenju iz MMA, ne želi da se ‘The Diamond‘ još povuče.

"Dustin je star, govori o povlačenju, ali ne želim da se povuče nakon ove borbe, ako ga pobijedim," izjavio je UFC-ov prvak u lakoj kategoriji, objašnjavajući kako Poirier treba odustati tek kad više ne bude vrhunski sportaš – što definitivno nije slučaj uoči UFC 302 ovog vikenda:

"Ovaj momak je opasan, može pobijediti svakoga, on je među pet najboljih na svijetu i mislim da nije dobra ideja za njega da razmišlja o povlačenju jer je još uvijek vrlo opasan momak i zato se jako pripremam za njega."

Poirier je najavio da će osvojiti titulu gušenjem, a ta tehnika postala je svojevrsna šala na društvenim mrežama nakon uzastopnih napada tom tehnikom tijekom borbe s Benoitom Saint-Denisom, inače radi se o bivšem komandosu/specijalcu francuske vojske.

Ipak, Makhachev je možda ciljao na "pjesničku pravdu" za one koji predviđaju Poirierovu pobjedu gušenjem, nagovještavajući da bi mogao završiti borbu Poirierovom novom karakterističnom tehnikom:

"Rekao sam u jednom intervjuu da će biti neko iznenađenje, nešto pripremamo, ali vidjet ćemo. Prvo moram obraniti njegovo gušenje, a možda ću mu pokazati kako se radi pravo gušenje."

Uoči UFC 302, Makhachev ima 25 pobjeda kao profesionalac, od kojih je 11 postigao gušenjem.

Islam Makhachev, aktualni prvak u lakoj kategoriji najbolje svjetske MMA organizacije, pruža podršku Dustin Poirieru, priznajući njegovu opasnost kao protivnika. Unatoč Poirierovim najavama o povlačenju, Makhachev smatra da još nije vrijeme za to, naglašavajući Poirierovu sposobnost da pobijedi bilo koga. Makhachev se priprema za tešku borbu i možda planira koristiti Poirierovu tehniku gušenja kao ključ nastavka njegove dominacije.

Linker
31. svibanj 2024 07:34