UFC

Nate Diaz želi se vratiti u UFC: Legendarni borac planira nastupiti na eventu koji će UFC održati u spektakularnoj dvorani

Nate Diaz

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Uskoro 39-godišnji Nate napustio je UFC prije nešto manje od godinu i pol

Sve dok je bio dio UFC-a, Nate Diaz konstantno je djelovao nezadovoljan, nagoviještao je odlazak iz najveće svjetske MMA organizacije, a to je konačno i napravio u jesen 2022. godine.

Diaz je 10. rujna (deveti mjesec) 2022. godine nastupio na UFC 279 eventu i ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi porazio je Tonyja Fergusona. Bio je to posljednji Diazov meč prema ugovoru s UFC-om, a nedugo poslije Diaz je i službeno napustio organizaciju.

Najavljivao je Nate kako će pokrenuti svoju vlastitu MMA organizaciju pod nazivom ‘‘Real Fight Inc.‘‘, ali sve je ostalo na priči. ‘‘Real Fight Inc.‘‘ zasad djeluje kao svojevrsna menadžerska/promotorska kuća, ali daleko su od osnivanja ikakve ozbiljne MMA organizacije.

Okušao se Diaz i u boksačkim vodama i time je ostvario svoj dugogodišnji san. Nate je u osmom mjesecu prošle godine boksao protiv Jakea Paula, ali taj meč je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca u desetoj rundi. Nakon nešto više od godinu dana van UFC-a, Diaz je počeo iskazivati tendenciju ka povratku u najjaču MMA organizaciju.

U nekoliko navrata Nate je davao naznake kako bi mogao nastupiti na UFC 300 eventu. Pretpostavljalo se da bi on mogao čak i predvoditi taj spektakl, ali Jamahal Hill i Alex Pereira odabrani su kao predvodnici tog eventa. Poprilično je izvjesno da Nate Diaz neće biti dio UFC 300 priredbe, ali Nate i dalje pokazuje interes ka povratkom u UFC.

Naime, u ‘‘tvitu‘‘ koji je objavio sinoć, Diaz je otkrio kako želi nastupiti na UFC 306 eventu. Bit će to poseban event u Sphereu, dvorani otvorenoj prije četiri mjeseca u Las Vegasu. Sphere izgleda uistinu fantastično, a UFC će svoj prvi event u tom zdanju održati 14. rujna (deveti mjesec).

image

The Sphere ususret Super Bowl vikendu

Sphere Entertainment/Shutterstoc/Shutterstock Editorial/Profimedia

Dana White ima ogromna očekivanja od tog eventa, a u fokusu će biti Meksički Dan Nezavisnosti. Mnoštvo meksičkih boraca nastupit će na ovom eventu, ali očekuju se i velike UFC-ove zvijezde koje ne nastupaju pod meksičkom zastavom.

Diaza očito privlači ideja nastupa na UFC-ovom prvom eventu u Sphereu, ali pravo je pitanje jesu li UFC-ovi čelnici i dalje zainteresirani za suradnju s Diazom. Nate i njegov brat Nick uvijek su bili osobe s kojima je nezgodno surađivati, a Nate će uskoro proslaviti 39. rođendan i daleko je od svojih najboljih borilačkih dana.

Linker
05. ožujak 2024 10:48