UFC

Nekoć perspektivni UFC-ov borac uhićen zbog prijetnji policajcima: ‘Mrzim policajce i prebit ću vas‘

Neil Magny (lijevo) vs. Anthony Rocco Martin

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
33-godišnji Anthony Rocco Martin izjasnio se nedužnim na sudu

Nažalost, ne nazire se kraj incidentima od strane poznatih MMA ličnosti u 2023. godini. Anthony Rocco Martin najnovije je ime na spisku onih koji su upali u određene probleme sa zakonom.

Bivši UFC-ov borac velter kategorije suočen je s optužbama za prijetnje upućene policajcima. 33-godišnji borac zapravo je uhićen još 21. prosinca (12. mjesec) netom završene godine, nakon što je upao u sukob s policajcima.

Sve je započelo tako što je policija zatekla djevojku kako plače u automobilu marke Ford. Djevojke je govorila da samo želi otići s tog mjesta, a policija je potom otišla porazgovarati s borcem jer je automobil bio parkiran ispred njegove kuće.

Rocco Martin je prema iskazu policije bio u alkoholiziranom stanju i počeo je prijetiti policajcima da se maknu s njegovog posjeda. Nakon što su ga policajci uputili da su došli zbog hitnog poziva, Anthony Rocco Martin postao je još agresivniji. Prijetio je policajcima da će ih prebiti ukoliko ga dotaknu, a uz to se izderao riječima:

‘‘Mrzim policajce i možete mi samo popušiti.‘‘

Jedan od policajaca je reagirao nakon što je Martin svojim gestama odao dojam da bi mogao napasti drugog policajca. Nakon što su mu stavljene lisice, Rocco Martin nastavio je s prijetnjama.

‘‘Misliš da si opasan tip. Skineš li mi ove lisice, prebit ću te.‘‘

Policija je zatim privela bivšeg UFC-ovog borca, a Rocco Martin pušten je sljedeći dan nakon što je platio jamčevinu u iznosu od pet tisuća američkih dolara. Rocco Martin se 9. siječnja (1. mjesec) prvi put pojavio pred sudom i pritom je izjavio da se ne osjeća krivim. Sljedeće saslušanje na rasporedu je 22. veljače (2. mjesec).

Anthony Rocco Martin (18-6-0, 9-6 UFC) bio je vrlo perspektivan UFC-ov velteraš. Pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije odradio je 15 mečeva, a upisao je devet pobjeda. Jake Matthews, Ramazan Emeev i Sergio Moraes neka su od najzvučnijih imena koje je pobijedio.

Po dolasku u UFC nastupao je u lakoj kategoriji, a poraze je upisivao od vrlo kvalitetnih boraca kao što su Beneil Dariush, Rashid Magomedov i Olivier Aubin-Mercier. Unutar velter kategorije upisao je pet pobjeda i dva poraza, a gubio je od Demiana Maie i Neila Magnyja. Beneil Dariush jedini mu je nanio poraz prekidom unutar UFC-a.

Rocco Martin posljednji UFC nastup upisao je sredinom 2020. godine, a nakon poraza od Neila Magnyja razišao se s UFC-om. Ugovor mu je istekao i Martin je iskazao želju da pregovara s drugim organizacijama.

Samo jednom je nastupio u tom periodu, na CES 68 eventu. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je Tim Bazera, a taj meč odradio je u petom mjesecu 2022. godine. Njegova karijera ne ide očekivanim tijekom proteklih nekoliko godina, a sada je upao i u određene probleme sa zakonom.

Inače, još jedna zanimljivost vezana uz njeg jesu njegovi nedavni ‘‘tvitovi‘‘. Rocco Martin je najavio da će uskoro objaviti hrpu informacija kojima će kompromitirati Kaylu Harrison, Alija Abdelaziza i Tyronea Sponga, ali prošlo je tjedan dana od tih ‘‘tvitova‘‘, a Rocco Martin više se nije oglasio na tu temu. Možda jednostavno priprema sav taj materijal.

Linker
15. travanj 2024 13:36