UFC

Gilbert Burns o trilogiji između Edwardsa i Usmana: ‘Leon ima prednost zbog načina na koji je pobijedio‘

Gilbert Burns

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Rekao je i da ne zna tko će biti prvak na kraju 2023. godine, no progovorio je o trećem meču između Usmana i Edwardsa

Uskoro bi trebalo izaći više informacija oko trećeg meča između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa, a Ali Abdelaziz je nedavno rekao kako je Usman sigurno u sljedećem meču za titulu. Bilo je informacija da će titulu napasti Masvidal jer je Usman ozlijeđen, no izgleda da taj film nećemo gledati.

Usman je u drugoj borbi protiv Edwardsa do trenutka nokauta bio bolji borac, no trenutak nepažnje u kombinaciji s Edwardsovim maestralnim potezom doveo ga je do gubitka pojasa, a s obzirom na njegovu reputaciju i dominaciju treći meč je najrealnija opcija.

Gilbert Burns se, u međuvremenu, ne slaže s Usmanovom ulogom favorita koju mu mnogi pripisuju za treći meč:

‘‘Prednost dajem Edwardsu čisto zbog načina na koji je pobijedio. Još ako se bude borio kod kuće, to će ga više dignuti nego borba u Salt Lake Cityju. Jako bliska borba, no prednost ipak dajem Leonu‘‘, rekao je Burns za MMA Junkie Radio.

‘‘Ne znam tko će biti prvak na kraju 2023. godine, vidjet ćemo što će napraviti s Khamzatom. Ja sam također tu. Belal Muhammad je tu, a ne znamo što se događa s Colbyjem Covingtonom. Ne znam tko će biti prvak, to nije ono na što ja mogu utjecati. Naravno da bih volio znati, no ja ću biti spreman‘‘, dodao je Burns.

Inače, Burns se ovog mjeseca bori protiv Neila Magnyja na UFC 283 priredbi u Brazilu. Nadamo se samo da s priredbom neće biti problema zbog nereda koji se trenutno odvijaju u Brazilu.

Linker
25. travanj 2024 02:02