UFC

Nekoliko velikih UFC zvijezda ponudilo se uskočiti na UFC 249

Jorge Masvidal
 Jason Silva/AGIF/ AFP
Ukoliko uistinu postoje uvjeti za održavanje UFC 249 priredbe, promocija ne bi trebala imati problema s popunjavanjem programa, pa čak i u kratkom roku. Nekoliko velikih zvijezda u ponedjeljak je izrazilo svoj interes nastupiti na tom programu, nakon što je isti upao u probleme zbog vjerojatne nemogućnosti prisustovanja Khabiba Nurmagomedova istom.

Zatvaranje ruskih granica i suspendiranje letova bio je problem koji Dana White i njegovi najbliži suradnici nisu očekivali. Vodstvo najveće svjetske MMA promocije pored svih problema upalo je u taj da bi im priredba, za koju se još ne znaju one glavne informacije, mogla ostati bez najveće zvijezde. Već su se pojavile informacije kako UFC traži zamjenskog protivnika za Tonyja Fergusona te kako je ta borba ponuđena Justinu Gaethjeu, no neke velike UFC zvijezde su se za uskakanje na program ponudile i same.

Jedan od njih je Jorge Masvidal. Vjerojatno najveća UFC zvijezda 2019. godine čeka priliku napasti titulu prvaka velter kategorije, no Kamaru Usman nije trebao biti spreman do ljeta. No, sve se čini da mu borbe nedostaju pa je svoje usluge prvo ponudio putem Twittera, a kasnije je i na Instagramu obavijestio javnost da njegove šake žele posao.

Usman, koji prema svim informacija nije trebao biti spreman do ljeta, odlučio mu je odgovoriti i time ponuditi svoje usluge za tu priredbu. Poručio je Masvidalu da krene skidati kilograme.

U njihove ozbiljne namjere ipak rijetko tko može biti siguran. No, namjere nekih iz ranijeg iskustva itekako možemo shvatiti ozbiljno. Prvi od njih je Gilbert "Durinho" Burns koji je spreman boriti se protiv bilo koga, samo da dobije priliku naći se na programu.

Dustin Poirier bio je upitan od strane fanova bi li prihvatio uskočiti u borbu protiv Tonyja Fergusona te je otkrio kako bi prihvatio tu borbu bez problema, a kasnije je dodao kako je već kontaktirao Danu Whitea obavijestivši ga da je spreman.

Naravno da ovo nije moglo proći bez Colbyja Covingtona. On je Tyronu Woodleyu ponudio borbu na travnjaku Bijele kuće.

Što se tiče same priredbe, njena lokacija i dalje se ne zna, kako sada niti jedna službeno potvrđena borba. Naravno, osim onih ranije planiranih za UFC 249 program, no nitko od planiranih boraca za sada nije javno izjavio kako je dobio potvrdu da će se boriti i na novoj lokaciji.

Linker
25. travanj 2024 19:22