UFC

‘Nema teorije da se umirovim. Jedan korak sam ispred svih ku***a, vraćam se jači nego ikad!‘

Tony Ferguson

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
U ovom trenutku njegov niz poraza stoji na brojci sedam

Tony Ferguson i dalje je prkosan pred molbama raznih ljudi da ode u mirovinu nakon još jednog poraza na UFC-u 296. Ferguson (25-10, 15-8 UFC), bivši privremeni UFC prvak u lakoj kategoriji, izjednačio se s BJ Pennom za najviše uzastopnih poraza u povijesti organizacije prošle subote kada je upisao svoj sedmi uzastopni poraz jednoglasnom odlukom sudaca protiv engleske zvijezde Paddyja Pimbletta.

Došlo je do radikalne promjene u sudbini za “El Cucuya” posljednjih godina. Jednom je skupio 12 uzastopnih pobjeda u lakoj kategoriji, ali je sada kliznuo daleko u suprotnom smjeru. Nije pobijedio još od lipnja 2019. godine kada je slavio protiv Donalda Cerronea.

Izvršni direktor UFC-a Dana White rekao je nakon borbe na UFC-u 296 da bi "volio vidjeti" Fergusona da skine rukavice i prestane s aktivnim natjecanjem, ali ne čini se da će mu se želja ispuniti.

Ferguson se oglasio na društvenim mrežama, a naslov uz njegovu objavu naznačio je da se neće povući i da će nastaviti "gurati" prema naprijed.

"Volim svoje fanove, puno vas sam upoznao ovog vikenda. Ne idem u mirovinu, nema teorije. Jedan korak sam ispred svih k****a!"

Nije poznato hoće li 39- godišnji Ferguson i dalje ostati pod ugovorom UFC-a. White nije nagovijestio hoće li legendarni borac biti otpušten ako se ne odluči povući.

Fergusonov niz poraza potpisali su redom (od najnovijeg prema nazad): Pimblett, Bobby Green, Nate Diaz, Michael Chandler, Beneil Dariush, Charles Oliveira i Justina Gaethje.

Linker
27. travanj 2024 05:46