UFC

Nemojte treptati! Dvojica ubojitih nokautera predvode posljednju ovogodišnju UFC priredbu

UFC Fight Night 199

Derrick Lewis i Chris Daukaus zatvorit će UFC-ovu uspješnu 2021. godinu

Samo jedna UFC priredba preostala je u 2021. godini. Ukupno 40 evenata gledali smo ove godine pod okriljem najjače svjetske MMA promocije, a 41. event predvodit će teškaši Derrick Lewis i Chris Daukaus. Radi se o trećerangiranom (Lewis) i sedmorangiranom (Daukaus) izazivaču teške kategorije, a njihov nokauterski učinak čini ovaj meč izuzetno uzbudljivim.

Naime, Lewis i Daukaus kombinirano su 31 put pobjeđivali nokautom. ''Black Beast'' je 20 od ukupno 25 svojih pobjeda upisao na taj način, dok je Daukaus još je efikasniji. 32-godišnjak iz Philadelphije upisao je ukupno 12 pobjeda u dosadašnjoj karijeri, a čak 11 puta slavio je nokautom. Dakle, nemojte treptati tokom ovog meča, jer prekid je moguć u bilo kojem trenutku.

Inače, Lewis u ovaj meč ulazi nakon poraza protiv Ciryla Ganea. ''Black Beast'' u osmom mjesecu nokautiran je od strane Ganea u meču za privremenog prvaka teške kategorije, a prije toga bio je unutar niza od četiri pobjede. 36-godišnjak konstantno je osporavan kao borac s manjkom vještina i discipline, no njegovi rezultati govore za sebe i Lewis je godinama pri samom vrhu teške kategorije.

Chris Daukaus s druge strane iza sebe ima četiri UFC meča i slavio je u sva četiri. Dodamo li pobjedu iz Cage Fury promocije, Daukaus je trenutno u nizu od pet pobjeda. Inače, Chris uz karijeru MMA borca, radi i kao policajac u Philadelphiji. Nakon što je nokautirao Shamila Abdurakhimova u devetom mjesecu, Daukaus je izrazio želju za obračunom vatrogasca i policajca, odnosno, prozvao je Stipu Miočića. Savlada li Daukaus i Derricka Lewisa, meč protiv Miočića mogao bi postati izgledna opcija.

U sunaslovnoj borbi večeri, gledat ćemo velteraški obračun između Stephena Thompsona i Belala Muhammada. ''Wonderboy'' je bio jako blizu novom napadu na pojas, no Gilbert Burns pobijedio ga je u sedmom mjesecu ove godine i time je prekinuo njegov niz od dvije pobjede zaredom. Belal Muhammad s druge strane neporažen je u posljednjih šest mečeva. Međutim, Belal i dalje čeka na pobjedu protiv nekog od boraca iz samog vrha kategorije, a ''Wonderboy'' mu je dobra prilika za dodatni iskorak.

Ostatak glavnog dijela priredbe čine još četiri meča u kojima ćemo gledati jako dobre borce poput Mateusza Gamrota, Carlosa Diega Ferreire, Cuba Swansona, RIckyja Simona itd. Preliminarni dio priredbe donosi osam mečeva koji se također itekako isplate pogledati. UFC nas je donekle razmazio sjajnim PPV priredbama koje smo gledali od kraja desetog mjeseca pa sve do proteklog vikenda, no UFC Fight Night 199 priredba dostojna je zaključiti još jednu odličnu godinu za i dalje najjaču svjetsku MMA promociju.

Dobra vijest za MMA fanove iz regije jeste podatak da priredba započinje u subotu, u 22h, a glavni dio (''main card'') startat će jedan sat iza ponoći. Mjesto održavanja još je jednom UFC-ov Apex.

Kompletan raspored borbi pogledajte pri dnu teksta.

UFC Fight Night 199 - raspored:

(Teška kategorija)

Derrick Lewis (36, 25-8-0, 1 NC, 11-6 UFC) vs. Chris Daukaus (32, 12-3-0, 4-0 UFC)

(Velter kategorija)

Stephen Thompson (38, 16-5-1, 11-5-1 UFC) vs. Belal Muhammad (33, 19-3-0, 10-3, 1 NC UFC)

(Slamka kategorija)

Amanda Lemos (34. 10-1-1, 4-1 UFC) vs. Angela Hill (36, 13-10-0, 8-10 UFC)

(Bantam kategorija)

Raphael Assunção (39, 27-8-0, 11-5 UFC) vs. Ricky Simón (29, 18-3-0, 6-2 UFC)

(Laka kategorija)

Mateusz Gamrot (31, 19-1-0, 1 NC, 2-1 UFC) vs. Carlos Diego Ferreira (36, 17-4-0, 8-4 UFC)

(Perolaka kategorija)

Cub Swanson (38, 27-12-0, 12-8 UFC) vs. Darren Elkins (37, 26-9-0, 16-8 UFC)

Preliminarni dio priredbe:

(Srednja kategorija)

Dustin Stoltzfus vs. Gerald Meerschaert

(Bantam kategorija)

Raoni Barcelos vs. Victor Henry

(Teška kategorija)

Justin Tafa vs. Harry Hunsucker

(Muha kategorija)

Sijara Eubanks vs. Melissa Gatto

(Perolaka kategorija)

Charles Jourdain vs. Andre Ewell

(Bantam kategorija)

Raquel Pennington vs. Macy Chiasson

(Teška kategorija)

Don'Tale Mayes vs. Josh Parisian

(Laka kategorija)

Matt Sayles vs. Jordan Leavitt

Linker
20. travanj 2024 05:17