UFC

‘Neporaženi‘ Nate Diaz prozvao Oliveiru i Poiriera, jedan odgovor je dočekao

Nate Diaz
 screenshot (YouTube)
Samo dva potencijalna protivnika trenutno zvuče privlačno Nateu Diazu

Nate Diaz uskoro bi se mogao vratiti. Izuzetno popularni UFC-ov borac nije nastupao od studenog 2019. godine, kad je poražen od Jorgea Masvidala, a u 2020. godini baš i nije bilo nekih špekulacija oko njegovog nastupa. No, ponovno se aktualizirao pa je postao zanimljiv medijima, a priliku porazgovarati s njim dobio je Ariel Helwani koji ga je upitao zašto se toliko dugo nije borio te gdje je bio i što je radio kroz proteklih godinu dana i nekoliko mjeseci.

"Tražio sam revanš svoje posljednje borbe, no UFC tu priču nije pokrenuo. Nakon toga se pojavila situacija s COVID-om pa sam stao pričekati što i kako će se dogoditi. Trenirao sam cijelo vrijeme i tu sam, spreman sam prihvatiti borbu", odgovorio je Nate na spomenuto pitanje.

Helwani se nakon toga okrenuo tome da ga mnogi borci prozivaju u posljednje vrijeme. Zapravo, naveo je gotovo cijeli vrh lake kategorije te je Natea upitao zašto misli da je to tako, odnosno zašto bi se svi ti borci voljeli okušati protiv njega. Odgovor nije razočarao.

"Znam zašto me svi traže. Zato što ja nikad nisam izgubio borbu. Cijela laka kategorija u posljednje vrijeme gubi. Baš svatko od njih osim onog jednog momka, kako se ono zove. Pobijedio je Tonyja Fergusona. To je pravi tip, protiv njega bih se borio", rekao je samouvjereni Diaz, nakon čega ga je Helwani podsjetio kako je riječ o Charlesu Oliveiri.

Nastavio je onda Nate sa svojim pomalo nejasnim objašnjenjem svog statusa, isto tako otkrivši kako bi se ti borci morali podići u velter kategoriju, budući da se on do 70 kilograma više ne namjerava boriti.

"Volim pobjednike, ja sam pobjednik jer nikad od nikoga nisam izgubio. Ali, neću se boriti do 70 kilograma. A do 77 kilograma nema nikoga. Kad netko od ovih momaka odraste, borit ću se protiv njih do 77 kilograma. Laka kategorija ima neke takve momke. Sviđa mi se borba protiv Dustina Poirier ili Charlesa Oliveire", otkrio je.

Ukratko, Diaza ne zanima nitko od velteraša, zanimaju ga tek dva borca lake kategorije, ali jedino ako se dođu protiv njega boriti u velter. Netko bi sad rekao da je Diaz izbirljiv ili da ima čudne prohtjeve. Osim toga, kad smo kod poraza. Nate je u karijeri odradio 32 borbe, od toga je poražen u njih 12, od čega tri puta prekidom (Hermes Franca, Josh Thomson, Jorge Masvidal).

No, možda bi opcija s velterom bila zanimljiva barem jednom od dvojice koju je prozvao. Dustinu Poirieru, koji je trenutno u vrlo opuštenoj situaciji, gdje gotovo da može birati protivnika. On se javio putem Twittera.

"Borba bliže mojoj prirodnoj težini je nešto što mi zvuči jako dobro", napisao je Poirier na Twitteru, gotovo se sigurno referirajući na Diazovu prozivku. Ipak, ne znamo koliko je to realno u situaciji gdje se oko njega spominje treća borba protiv Conora McGregora, ali i borba za titulu lake kategorije, koja bi uskoro napokon mogla biti upražnjena.

Cijeli intervju u pravom "diazovskom" stilu trajao je 42 minute, a možete ga pogledati ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 07:10