UFC

Charlesa Oliveiru ne zanima Nate Diaz: ‘To nema nikakvog smisla‘

Charles Oliveira
 Jason Silva/AGIF/AFP
Borba protiv Natea Diaza trenutno nije opcija za Charlesa Oliveiru

Charles Oliveira dobio je ovih dana izravnu prozivku od strane Natea Diaza, uz komplimente, što je nešto čime se Diaz baš i ne razbacuje. Pohvalio je Brazilca kao jedinog borca lake kategorije koji trenutno ne gubi te je naveo njega kao nekoga protiv koga bi se volio okušati.

Ipak, Oliveira se nalazi u nizu od osam pobjeda i borba za titulu lake kategorije je ono što ga zanima. Njegov trener Diego Lima je u razgovoru za AGFight to i potvrdio, odgovorivši upravo na pitanje o Diazu, odnosno o tome je li bi okršaj protiv Diaza bio opcija za njegovog trenutno najboljeg borca.

"Da vam budem iskren, ta borba teoretski nema nikakvog smisla za nas. Nate nije aktivan i jako je nisko rangiran. Ta borba za nas bi imala smisla, jedino iz financijskih razloga. No, čak i u tom slučaju, ne vidim kako mi nešto možemo trajno dobiti od nje. Znamo da McGregor prodaje jako dobro. Nate nije na tom nivou. Na kraju, naš cilj je pojas. Čak i kad bi ovo bilo financijski dobra opcija, ne želim stavljati probleme na Charlesovu karijeru. Želimo samo jedno, pojas prvaka lake kategorije", rekao je Lima.

Osim toga, Nate u svojoj prozivci boraca lake kategorije (Oliveire i Poiriera op.a.) tražio da se oni dođu protiv njega boriti u velter. Podosta čudni prohtjevi, no Nate je u istom razgovoru za sebe izjavio kako je neporažen i nikad završen, tako da ne znamo koliko išta što je on rekao treba uzeti u obzir kao nešto ozbiljno.

Oliveira je trenutno na čekanju UFC-ove odluke. Ako promocija odabere ulazak u organizaciju treće borbe McGregora i Poiriera, a ista ne bude za titulu prvaka, za nju bi se mogao boriti upravo "Do Bronx", vjerojatno protiv Michaela Chandlera.

Linker
25. travanj 2024 13:12