UFC

Neporaženi ruski UFC teškaš osuđen na osam i pol godina zatvorske kazne

Dmitriy Sosnovski
 Screenshot
Izuzetno potentna karijera Dmitriyja Sosnovskog prekinuta je zbog kriminalnih radnji

S opravdano velikim očekivanjima došao je danas 31-godišnji Dmitriy Sosnovski 2018. godine u UFC. Ovaj teškaš imao je tada omjer od deset pobjeda iz jednako toliko nastupa, a 11. je odmah ostvario u Octagonu, gdje je prekidom u drugoj rundi savladao Marka Godbeera. Očekivalo se kako Rusija ima jednog sjajnog UFC teškaša koji će napraviti velike stvari. Ipak, to mu je na kraju osao jedini nastup u Octagonu, u koji se sigurno više neće vratiti.

Naime, kako javlja rsport, on je ovog tjedna osuđen na osam i pol godina zatvora i to u strogo čuvanoj ustanovi. Razlog je zločin koji je s grupom ljudi počinio krajem ljeta 2019. godine, a za koji je proglašen krivim po svim točkama optužnice.

Sosnovski i još četiri suučesnika su na ulici oteli ruskog biznismena, da bi ga autom odveli u ured gdje su mu prijetili smrću ako im ne isplati 300 tisuća rubalja. Radi se zapravo o zapravo vrlo malom iznosu, od 3800 dolara. Nakon što je on to odbio, jedan od otmičara gušenjem ga je doveo do gubitka svijesti.

Biznismen je uspio pobjeći kad su otmičari napustili prostoriju te je otišao do policije, vrlo brzo nakon čega je došlo do uhićenja.

Sosnovski je inače bio jedan od glavnih trening partnera Alekseija Oleinika, kojeg je ovo sve izuzetno šokiralo. Posebno jer je teško shvatiti kako jedan tako perspektivni borac odlučio na ovakav potez.

UFC ga je u međuvremenu otpustio, što se pokazalo kao dobar potez, budući da su male šanse da se Dmitriy ikad više aktivno vrati borbama. Ako odsluži cijelu kaznu, pri izlasku će imati 40 godina.

Linker
20. travanj 2024 11:05