UFC

Neslavni UFC-ov rekorder inače hoda s gotovo 90 kilograma, za ‘pad vage‘ okrivio - ribu

Rafael Alves i Dana White
 Instagram
Rafael Alves ostao je bez borbe na UFC Fight Nightu 192 nakon rekordnog premašaja dozvoljene težine

Sve koji pozornije prate borilački sport i medije jučer je neugodno iznenadio UFC-ov borac Rafael Alves. On je trebao nastupiti na UFC Fight Nightu 192, no borba mu je otkazana nakon što je na vagu došao sa 71.5 kilograma. Problem je što mu je borba bila ugovorena u onoj do 66, što je ujedno najveći zabilježeni "pad vage" u povijesti UFC-a.

Borac koji je inače svoj ugovor izborio prošlog ljeta putem Contender Seriesa išao se spuštati u perolaku kategoriju po prvi put nakon 2014. godine, no kaže kako bi u tome i uspio da nije osjetio zdravstvene probleme, za koje tvrdi da mu ih je uzrokovao obrok.

"Dan ranije jeo sam lososa i počeo se loše osjećati. Imao sam mučninu i dijareju, liječnik je rekao kako se trebam liječiti pijenjem vode. Imao sam samo dva kilograma za skinuti do vaganja, no nakon vode je moja težina skočila i jednostavno stala. Na kraju nisam dobio dozvolu boriti se", izjavio je Alves putem SMS poruke koju je poslao MMA Fightingu.

Istom portalu je samo dva dana ranije pričao o tome kako mu timski kolega Colby Covington savjetuje nastavak karijere u lakoj kategorije, a tim putem je otkrio koliko kilograma ima izvan trening kampa.

"Colby mi konstantno govori da promijenim kategoriju. Rekao mi je da sam prevelik za ovu kategoriju, a da me niti u lakoj nitko neće moći uhvatiti. Nakon ove borbe svakako odlazim u laku kategoriju. I Colby je pravu. Moja normalna svakodnevna težina je oko 88.5 kilograma, a skidam na 66. Na 70 kilograma skinut ću uvijek bez problema. Zapravo, to bih mogao zadovoljiti već danas", otkrio je tim putem.

Na kraju je na vagu stao s težinom koja bi mu bila prevelika i za laku kategoriju. Obožavatelji sporta odmah su počeli pozivati na otkaz iz promocije, no on se u još jednoj poruci dodao kako se to neće dogoditi.

"UFC-ov matcmaker Sean Shelby rekao mi je kako je zdravlje na prvom mjestu te da su se ovakve stvari ranije događale i prvacima. Rekao mi je da ću se boriti u lakoj kategoriji te da se vratim jači. Neću dobiti otkaz jer su mi morali mijenjati protivnike, neki su rekli da bi se borili u lakoj, a neki u perolakoj kategoriji, tako da se baš i nisam mogao fokusirati. No, od sada se borim do 70 kilograma, fokusiran sam i nitko me neće zaustaviti", rekao je, povukavši još jednu "biblijsku paralelu":

"Znam da me mnogi kritiziraju, no nije mi to važno. Isus je Božji sin pa je bio kritiziran unatoč svoj svojoj snazi. Zamislite onda mene, malog čovjeka na zemlji. Zahvaljujem Bogu što neću dobiti otkaz i ubrzo sam nazad. Rekli su mi da sam showman koji bi mogao UFC-u donijeti veliki profit."

Linker
24. travanj 2024 19:31