UFC

Nestvarna izvedba Maxa Hollowaya: Dominaciju poput ove nećemo NIKAD zaboraviti!

Max Holloway
 LUCIANO BELFORD Agif Via Afp
O borbi Maxa Hollowaya i Calvina Kattara pričat će se još dugo, dugo vremena...

UFC je u subotu otvorio novu sezonu, a pred nekakvih 2000 gledatelja u Etihad Areni (Abu Dhabi) održana je UFC on ABC 1 priredba, prva u 2021. godini i prva na kojoj su nakon dugo vremena prisustvovali navijači. Glavna priča ovog događaja? Definitivno Max Holloway!

Bivši UFC-ov prvak u potpunosti je izdominirao Calvina Kattara u borbi koju NIKAD nećemo zaboraviti! Kakvih 25 minuta u režiji Hollowaya koji je u Abu Dhabi stigao poslati jasnu poruku, a jasnu poruku je i poslao!

Max je od prve sekunde nabio nevjerojatan ritam, a ovako agresivan od samoga početka nikad nije bio. Sijevao je udarac za udarcem, kombinacija za kombinacijom, a što je sve preživio Kattar još uvijek nam djeluje nestvarno.

Mnogo bi sudaca možda i u nekoliko navrata prekinulo ovaj meč, ali kad god je Kattar izgledao 'gotovo' odjednom bi uzvratio pokojim opasnim i preciznim udarcem i tako davao do znanja da je još u igri. No koliko god veliko srce pokazivao, od pobjede je bio kilometrima udaljen. Holloway je jednostavno bio premoćan.

Od pet nevjerojatnih rundi povijesne dominacije, teško je neku posebno izdvojiti, ali u posljednje dvije vidjeli smo totalni kaos u režiji bivšeg prvaka. Nema čime Max nije pogodio svog suparnika, a u jednom je trenutku u posljednjoj dionici usred borbe gledao u komentatorski tim, vikao i vodio razgovor s njima, a paralelno izbjegavao i zadavao udarce!

Sudačka odluka bila je jednoglasna i kakve se ne sjećamo: 50-43, 50-43 i 50-42!

Službena statistika: Holloway je zadao 445 značajnih udaraca, a Kattar 133!

Je li Max zaslužio novi napad na pojas perolake kategorije? Nakon ovoga ne možemo reći da nije!

Condit do druge pobjede u nizu

Carlosu Conditu pripao je okršaj UFC-ovih veterana. 'The Natural Born Killer' svladao je Matta Browna jednoglasnom odlukom sudaca i u sunaslovnoj borbi ove priredbe upisao svoju drugu pobjedu u nizu. Bilo je ovo meč u kojem smo vidjeli dosta akcije i na nogama i u parteru gdje se odvilo nekoliko zanimljivih preokreta, a Conditu je pobjeda pripala zahvaljujući nešto češćoj dominaciji, ali i većem broju zadanih udarca.

Di Chirico zaustavio 'hype'; Ponzinibbio nokautiran u povratničkom meču

Autor najboljeg nokauta u 2020. godini Joaquin Buckley teško je stradao i 'hype' koji se stvorio iza njegovog imena na spektakularan je način zaustavio Alessio Di Chirico. Talijanski borac prevario je prognoze i preciznim 'high kickom' već u prvoj rundi nokautirao 26-godišnjaka iz Missourija. Di Chirico je ovom pobjedom prekinuo niz od tri uzastopna poraza i vjerojatno spasio svoj posao u UFC-u.

Do impresivne je pobjede stigao i Li Jingliang. Kineski velteraš još jednom je pokazao koliko je opasan te je u posljednjoj minuti prve runde lijevim krošeom teško nokautirao Santiaga Ponzinibbija. Jingliangu je ovo četvrta pobjeda u posljednji pet nastupa, a Argentincu prvi poraz od 2015. godine. Ponzinibbija zbog ozljeda i zdravstvenih problema nismo gledali od studenog 2018. i ta je pauza izgleda ostavila traga, ali i djelomično utjecala na to da je doživio prvi poraz nakon čak sedam uzastopnih pobjeda.

Prvi poraz u karijeri Duška Todorovića

Nakon nekoliko ratova iz uvodnog dijela programa, onaj glavni otvorio je Duško Todorović. Srpski borac u subotu je doživio prvi poraz u svojoj karijeri, a prekidom u prvoj rundi zaustavio ga je Punahele Soriano. Više od tom dvoboju pročitajte OVDJE.

UFC on ABC 1 rezultati:

Max Holloway def. Calvin Kattar via jednoglasna odluka sudaca

Carlos Condit def. Matt Brown jednoglasna odluka sudaca

Li Jingliang def. Santiago Ponzinibbio via KO, 1R (4:25)

Alessio Di Chirico def. Joaquin Buckley via KO, 1R (2:12)

Punahele Soriano def. Duško Todorović via TKO, 1R (4:48)

Uvodne borbe:

Joselyne Edwards def. Wu Yanan via jednoglasna odluka sudaca

Carlos Felipe def. Justin Tafa via podijeljena odluka sudaca

Ramazan Emeev def. David Zawada via podijeljena odluka sudaca

Vanessa Melo def. Sarah Moras via jednoglasna odluka sudaca

Austin Lingo def. Jacob Kilburn via jednoglasna odluka sudaca

Phil Hawes vs. Nassourdine Imavov*

*Nekoliko sati prije početka priredbe otkazan meč. Razlog u trenucima pisanja ovoga članka nije bio poznat...

Linker
18. travanj 2024 14:22