UFC

Menadžer Francisa Ngannoua otkrio kako teku pregovori s UFC-om

Francis Ngannou

 Daniel Beloumou Olomo/AFP/Profimedia
Sve smo bliže meču između Ngannoua i Ganea, nakon kojeg će Francisova budućnost biti jasnija

Puno je upitnika oko budućnosti Francisa Ngannoua unutar UFC-a. Njegov meč protiv Ciryla Ganea, 22. siječnja iduće godine, mogao bi biti ujedno i njegov posljednji pod okriljem UFC-a.

Sukob između Francisa, njegovog menadžera Marquela Martina i Dana Whitea, eskalirao je tokom ljeta, kad je promocija ugovorila meč za privremenog prvaka, samo četiri mjeseca nakon što je ''Predator'' došao do pojasa. Dana White nedavno je izjavio kako bi rado zadržali Francisa u promociji, ali ukoliko on želi ići, nema problema. Kamerunčev menadžer Marquel Martin, jedan od predstavnika CAA menadžerske agencije, u razgovoru za Sirius XM, opisao je kako trenutno stoje stvari.

''Od samog početka, mi smo ostali i još uvijek ostajemo, otvoreni za pregovore s UFC-om. Čak i iz moje perspektive, UFC je najbolja promocija u ovom biznisu. Ipak, mora sve to imati smisla i za Francisa. Na kraju dana, ja radim za Francisa i puno smo vremena proveli razgovarajući i razmatrajući što bi sve to značilo za njegovu budućnost. Imali smo i podosta prepirki s UFC-om. Ali da vam budem iskren, nisam se čuo s njima, još od srpnja.'', započeo je Martin.

Dana White često je javno isticao kako Ngannou ima loše zastupnike koji ga ne zastupaju na pravi način. Martinu nije jasno što White misli govoreći takve stvari.

''Često čujete lažni narativ od strane UFC-a, po pitanju našeg zastupanja. Kako bi naše zastupanje trebalo izgledati prema njihovom mišljenju? Trebamo li pristajati na sve što ponudite? Trebam li vas izvesti na večeru, biti vaš najbolji prijatelj? Ja imam dužnost prema svom klijentu te ako me želite osuživati i izbaciti iz posla, neću odgovarati na takve stvari. CAA ne odgovara na takve stvari. Mi znamo kako obaviti naš posao i jako smo kompetentni. Slušajte, želim da ovo bude jasno. Ne radi se samo o novcu, 1000 posto nije samo novac u pitanju i oni to znaju. Ako imaju ponudu koja ima smisla za njih, ali i za Francisa, mi smo otvoreni za pregovore. Međutim, oni su svoj stav učinili poprilično jasnim i mrzim ovo govoriti, ali osjećam da je došlo do zastoja u pregovorima.'', objasnio je Marquel Martin.

Čini se kako je nastavak suradnje uistinu u velikoj opasnosti i Francis Ngannou mogao bi tokom 2022. godine, postati članom neke druge poznate MMA promocije.

Linker
03. svibanj 2024 14:28