UFC

Ngannou najavio možebitni prelazak u profi boks i poslao poruku JDS-u: "Stižu moje bombe Juniore!"

 Instagram
Francisa Ngannou uskoro očekuje vrlo bitan meč u kojem bi novom pobjedom definitivno postao izazivač broj jedan u teškoj kategoriji. Na Fight Night priredbi narednog vikenda u Minneapolisu će ukrstiti rukavice s bivšim prvakom Juniorom Dos Santosom.

No, "Predator" gleda već prema budućnosti i kroji boksačke planove. U video intervjuu u kojem je razgovarao s novinarom Helen Yee prije odlaska u Minneapolis, je najavio možebitni prelazak u profesionalni boks. Baš kao i mnoge MMA zvijezde prije njega.

"Prije svega, boks je moj temelj. Boks je bio moja prva ljubav jako dugo vremena. Više od 10 godina sam obožavao boks bez da sam i znao što je to MMA. Tada mi se pružila prilika da postanem MMA borac, ali i dalje obožavam boks. Tako da vjerujem da će se u jednom trenutku ta dva puta ispreplesti", izjavio je francusko-kamerunski teškaš koji je početkom 2018. izazvao Stipu Miočića za titulu UFC prvaka, no ostao je kratak.

"Nije bitno kada. Prije ili kasnije. To je se definitivno - vjerojatno dogoditi!", dodao je.

Nakon posljednja dva slavlja protiv Curtisa Blydesa i Caina Velasqueza, Ngannou se nada nastavku pobjedničkog niza.

"Vrlo sam uzbuđen radi meča s Juniorom. I zbog samog meča i zbog prilike koja se otvara pobjedom. On je jako dobar udarač, to je meč koji sam jako dugo vremena čekao. Vjerujem da će to biti dvoboj koji će ostati na nogama najvjerojatnije", smatra Ngannou.

Dos Santos se pak nada da će "Predatora" nokautirati u drugoj rundi. Što na ta nadanja kaže Ngannou?

"Nadamo se svi mi mnogim stvarima. Ali razlika postiji između nadanja i stvarnosti. Ali on zna što je realnost. Realnost je da ulazim s bombama koje ću bacati. On nema mogućnost apsorbirati te bombe! Nije bitno koja runda, ne brinem se oko toga. Kada dođe prilika, iskoristit ću je!"

Kamerunac nije impresioniran niti "grappling" tehnikama JDS-a, iako je bivši UFC prvak crni BJJ pojas. To objašnjava na sljedeći način:

"Neka mi netko pokaže jedan dobar BJJ potez koji je Junior ikada napravio na parteru. Ili u nekom meču ili na treningu. Nikada to nisam vidio. A vidio sam ga u stituacijama u kojima bih ja odradio bolji posao na parteru. Izgledao je kao bijeli pojas. Mislim da je moj BJJ bolji od njegovog", zaključuje.

Linker
25. srpanj 2024 08:18