UFC

Ngannou obećao novi nokaut i otkrio: 'UFC nije djelovao zainteresirano za naš prijedlog'

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE / AFP
I Francis Ngannou, baš poput svog idućeg protivnika Jairzinha Rozenstruika, smatra da bi njihov meč trebao biti začinjen borbom za privremeni pojas.

Bivši izazivač lovit će 9. svibnja na UFC 249 priredbi svoju četvrtu pobjedu u nizu. Iako je za neke već sada borac koji zaslužuje novi napad na teškašku titulu, Ngannou će protiv Rozenstruika imati priliku dodatno učvrstiti svoju poziciji. Ali postavlja se pitanje - što nakon toga?

Naime, revanš Stipe Miočića i Daniela Cormiera još uvijek nije dogovoren, a po nekima, uključujući kamerunsko-francuskog nokautera, čitava ta priča se toliko odužila da je možda stiglo vrijeme za neke promjene. Poput, recimo, uvođenja privremene titule koju je nedavno predložio i Rozenstruik.

"S obzirnom na trenutnu situaciju mislim da nam treba privremena titula. Moj menadžer i ja smo to već predložili UFC-u, ali baš i nisu djelovali zainteresirano. Ali kad sagledate činjenice, vidjet ćete da će u kolovozu biti godina dana otkako smo gledali meč za teškašku titulu. Trenutno ne znamo kada će biti iduća borba za pojas, a u jednom trenutku moramo nastaviti. Što će se dogoditi nakon ove borbe 9. svibnja? Što je iduće? Što slijedi za ovu kategoriju? Nešto se mora napraviti, nešto poput uvođenja privremene titule", izjavio je Ngannou za MMA Junkie.

'Predator' priznaje da ga čitava situacija malo i frustrira, ali unatoč svemu maksimalno je fokusiran na ono što slijedi, a to je meč s Rozenstruikom.

"Ta borba neće otići do sudačkih kartica. Previđam da ću ga nokautirati. Čuo sam i da on priča kako će mene nokautirati... Ovaj meč će definitivno završiti nokautom, ali ne onako kako si je on zamislio", poručio je za kraj Ngannou.

Linker
19. svibanj 2024 21:12