UFC

Ngannou otkrio kako je trebao pomoć psihijatra: ‘Upozorila me da je Fernand Lopez problem‘

Francis Ngannou i Fernand Lopez

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
UFC-ov prvak teške kategorije konstantno se osvrće na sukobe sa svojim bivšim trenerom

Opako smo se približili UFC 270 priredbi i meču između Ciryla Ganea i Francisa Ngannoua. Radi se o borbi za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji. Ciryl Gane kao privremeni prvak, pokušat će skinuti s trona Francisa Ngannoua, kojemu će ovo ujedno biti i prva obrana titule.

Već je uvelike poznata priča i animozitet između Ngannoua i Ganeovog trenera, Fernanda Lopez. Nekoć je ‘‘Predator‘‘ bio član francuskog MMA Factoryja, a Fernand Lopez bio je njegov glavni trener. Međutim, 2018. godine, nakon dva poraza u nizu (Miočić i Lewis), Ngannou je raskrstio sa svojim dugogodišnjim trenerom te se preselio u SAD. Ipak, nije se tu radilo o običnom razilaženju. Lopez i Ngannou razišli su se u lošim odnosima, a nerijetko se prepucavaju putem medija.

Kako je Lopez sada glavni trener Ciryla Ganea, cijela ta priča privlači veliku pažnju uoči njihovog međusobnog meča. Razne optužbe i smicalice dolazile su s obje strane, a Ngannou je u razgovoru s Megan Olivi otkrio još jedan od razloga zašto je napustio Lopeza i njegov tim.

‘‘Bio sam u Parizu dvije godine nakon borbe s Derrickom Lewisom i borio sam se s nekim osobnim stvarima. Bio sam u tako lošem stanju, da sam odlučio posjetiti psihijatra. Ako pogledate zabilješke psihijatrice, zanimljivo je da je ona čak i tad, prije dvije godine, označila Fernanda (Lopeza) kao problem te da pripazim. Pomislio sam da je luda. Ona je počela s objašnjenjem i sve je zapisala. Sada vidim da je bila u pravu.‘‘, objasnio je Ngannou.

Teško je reći što se točno dogodilo u cijeloj priči i tko je zapravo u pravu. Svatko ima svoju stranu priče i čvrsto se drže toga. Možda nema potrebe da sve to povlače javno, po medijima, ali radi se o njihovoj odluci. Sve to, postat će nebitno, u ranim nedjeljnim satima. Francis Ngannou i Ciryl Gane, biti će jedine osobe unutar kaveza (uz suca). Njihove borilačke vještine biti će glavni i jedini fokus, a možda Ngannou i Lopez pruže ruku jedan drugome, kad se sve završi.

Linker
19. travanj 2024 15:19