UFC

Ngannou prokomentirao Jonesov nastup i poručio: ‘Rado bih se borio s njim, ali to se neće dogoditi‘

Francis Ngannou

 Screenshot (youtube, Francis Ngannou)
Bivši prvak UFC-ove teške kategorije odbacio je mogućnost obračuna s novim prvakom

Prava šteta je što proteklog vikenda na UFC 285 eventu nismo imali prilike gledati meč Francisa Ngannoua i Jona Jonesa. Bez uvrede Cirylu Ganeu za kojeg smo također smatrali da je sjajan protivnik, ali ipak je Francis Ngannou kralj teške kategorije, a tron je svojevoljno napustio nakon neuspjelih pregovora oko produljenja ugovora.

Jon Jones naslijedio ga je na tronu teške kategorije, a unatoč tome što više nije član UFC-a, Francis Ngannou pomno je popratio taj meč i putem svog YouTube kanala dao je osvrt.

‘‘Znao sam da će prevaga biti na Jonesovoj strani, ako se pojavi u mentalno dobrom stanju, a ne kao u svoja posljednja dva nastupa (Reyes, Santos). Mislio sam ipak da će borba dulje potrajati. Iznenađen sam načinom na koji je završila. Čak je i Ciryl bio iznenađen, jer dojam je da se nije niti branio. Nije razmišljao da bi ga Jones mogao završiti ‘submissionom‘ iz te pozicije. Bio je to odličan nastup Jonesa. Nisam pretjerano iznenađen, jer ako sam ja mogao nathrvati Ciryla, Jon je posve druga priča. Ono što sam primijetio jest to da je Jones žurio. Nije mu dao prostora, a mislim da se bojao da ga Ciryl ne dohvati nečime. Možda bi se iscrpio kasnije i ne bi mogao zadržati Ganea dolje, pa ga je odlučio zgrabiti od prve minute. Ispostavilo se kao dobra odluka, ali to mi govori da nije bio pretjerano samouvjeren.‘‘, rekao je Ngannou.

Što se Francisa tiče, on je i dalje u potrazi za novim poslodavcem. Bellator ga otvoreno želi i spremni su mu otvoriti vrata ka boksačkim mečevima također. Sigurno da ga i sve ostale promocije žele, ali Ngannou je zasad tajnovit i ne otkriva tko je favorit za potpisati ga. Jedno je sigurno - povratak u UFC neće se dogoditi. Dana White prije nekoliko dana odbacio je mogućnost povratka Ngannoua, a niti sam Francis nije zainteresiran.

‘‘Rado bih se borio protiv Jonesa, ali nisam više tamo. Ta se borba nije dogodila i vjerojatno se nikad neće dogoditi jer je on potpisao jako dug ugovor s UFC-om (8 mečeva). Dakle, ta borba više nije opcija.‘‘, zaključio je Ngannou tu priču.

Linker
19. travanj 2024 20:11