UFC

Ngannou reagirao na Usmanov nastup: ‘Znam da nije mogao trenirati zbog svih ozljeda‘

Francis Ngannou (lijevo) i Kamaru Usman (desno)

 Instagram (francis Ngannou)
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije pokušao je opravdati nešto slabiji nastup svog prijatelja

Solidan otpor pružio je Kamaru Usman u meču protiv Leona Edwardsa na UFC 286 eventu, ali usporedimo li taj nastup s prijašnjim Usmanovima nastupima, evidentan je pad kod Usmana. Nigerijac više nije tako eksplozivan i moćan kao nekoć, a mnogo je potencijalnih razloga koji su uzrok takvom nastupu.

Usman je borac koji se godinama muči s raznoraznim ozljedama i sigurno te ozljede sve više uzimaju danak na 35-godišnjaku. Moguća je i određena psihička barijera nakon teškog nokauta u drugom meču protiv Leona Edwardsa, a polako Usman ulazi i u pozne godine za jednog borca. Vjerojatno tu ima svega pomalo, ali Francis Ngannou kao dobar Usmanov prijatelj tvrdi da su Usmana mučile ozljede i zbog toga nije pružio svoje najbolje izdanje.

Ngannou je na svom YouTube kanalu podijelio video na kojem možete pogledati kako je reagirao na proglašenje pobjednika. Nakon što je Bruce Buffer pročitao Leona Edwardsa kao pobjednika borbe, Ngannou je bio u nevjerici.

‘‘Ne, ne, ne...‘‘, ponavljao je Francis, a u nastavku videa osvrnuo se na Usmanove probleme s ozljedama koji su mu onemogućili adekvatnu pripremu.

‘‘Znam da nije trenirao. Nije imao vremena trenirati kako bi trebao zbog svih ozljeda koje ga muče. Ali jedna stvar me usrećuje. Mnogi borci se ne pojave na svom sljedećem nastupu nakon teškog nokauta. Usman je bio unutra, borio se. Mislim da je on mentalno bolje nego što je bio prije ove borbe. Vjerujem da će vratiti pojas.‘‘, rekao je Ngannou, a kompletan video možete pogledati OVDJE.

Činjenica je da su mnogi očekivali Usmanovo povlačenje iz sporta nakon meča protiv Edwardsa, upravo zbog svih ozljeda s kojima se muči. Kamaru nije završio svoju karijeru, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati u svojim sljedećim nastupima. Nemojte ga unaprijed otpisati.

Linker
24. travanj 2024 11:33