UFC

Joe Rogan: ‘Usman je imao teže protivnike od GSP-ja, Masvidal bi bio opasan za sve u doba GSP-ja‘

Joe Rogan

 Screenshot (youtube, Powerfuljre)
UFC-ov komentator iznio je poprilično kontroverzno mišljenje

Nekoliko puta je UFC-ova velter kategorija dobivala nove prvake koje se nakon nekoliko obrana titule počelo uspoređivati s Georgesom St-Pierreom, borcem koji je po nekima i najveći borac u povijesti ovog sporta.

Prvo je Tyron Woodley bio potencijal za postići rezultate slične onima koje je postigao GSP, ali u tom slučaju više se radilo o tome da nas je Woodley silno pokušavao uvjeriti da je ‘‘najveći velteraš svih vremena‘‘. U jednom periodu svoje karijere ‘‘T-Wood‘‘ je čak i djelovao nepobjedivo, a titulu prvaka na kraju je četiri puta uspješno obranio.

Kamaru Usman svrgnuo ga je s trona u trećem mjesecu 2019. godine, a upravo je Usman bio novi borac kojeg se uspoređivalo s GSP-jem. Nigerijac je nekoliko godina vladao velter kategorijom, a titulu je uspješno branio čak pet puta. Radi se o respektabilnim brojkama, ali Usman je nakon toga upisao dva poraza zaredom, a oba su došla u mečevima protiv Leona Edwardsa.

Teško će Usman ponovno doći do titule, a time će ostati iza GSP-ja koji je titulu u velteru osvajao u dva navrata, a čak devet puta ju je uspješno obranio. St-Pierre je kroz svoju karijeru pobijedio vjerojatno sve najbolje velteraše svoje generacije, ali Joe Rogan iznio je jedno podosta kontroverzno mišljenje o njegovoj vladavini.

Rogan je prije nekoliko dana u svom podcastu ugostio Lukea Combsa, američkog pjevača, a jedan dio podcasta proveli su razgovarajući o MMA-u, odnosno o GSP-ju i velter kategoriji.

‘‘Mislim da se Kamaru Usman borio s puno jačom konkurencijom. GSP je bio tako dobar da je podignuo letvicu. Ali pogledajte pobjede GSP-ja. On je pobijedio neke jako dobre tipove, ali mislim da su borci koje je Usman porazio bolji.‘‘, rekao je Rogan i pritom je naveo Colbyja Covingtona, Jorgea Masvidala i Tyrona Woodleyja kao neke od najzvučnijih Usmanovih pobjeda.

Glazbenik Luke Combs istaknuo je da nije siguran da bi se složio s tim mišjenjem, a zatim je pitao Rogana smatra li Masvidala boljim od GSP-ja na vrhuncu svoje karijere. Rogan je poprilično iznenadio odogovorom.

‘‘Da. Mislim da bi Masvidal bio opasan za svakog da se borio u to vrijeme. On je na nekoj drugoj razini. Mislim da su svi danas na nekoj višoj razini. Masvidalov nokaut protiv Bena Askrena, to je jedan od najvještijih poteza koje je itko ikad učinio. Pomjerio se bočno, a zatim se zaletio ravno na Askrena. Askrenu su proradili hrvački instinkti, a Masvidal ga je koljenom poslao u ‘carstvo snova‘. Samo jedan udarac je trebao. Masvidal je nekoć nokautirao Yvesa Edwardsa ‘high kickom‘. On je pravi ubojica i gangster.‘‘, rekao je Rogan koji je zapravo htio istaknuti kako je MMA silno napredovao od nekih prošlih vremena i da današnji borci jednostavno ‘‘operiraju‘‘ na puno višoj razini.

Rogan je ovdje možda i podilazio Jorgeu Masvidalu, jer nekoliko dana kasnije upravo je Masvidal gostovao u njegovom podcastu. Realnost je da se s ovim mišljenjem gotovo nitko neće složiti. Istina da je MMA napredovao i da su današnji borci na višoj razini, ali Masvidal možda ipak nije najbolji primjer za dokazati tu tvrdnju, jer na kraju krajeva, Masvidal je samo tri i pol godine mlađi od GSP-ja. Radi se o borcima iz gotovo sličnih era.

Linker
19. travanj 2024 15:21