UFC

Ngannou smatra Cormiera težim protivnikom od Miočića

Francis Ngannou
 Francis Ngannou/Instagram
Francis Ngannou smatra kako bi mu u ovom trenutku Daniel Cormier bio puno teži protivnik nego što bi to bio Stipe Miočić, protiv kojeg se već jednom borio.

Borba Stipe Miočića i Daniela Cormiera trebala bi uskoro biti ugovorena, čime bi se UFC-ova teška kategorija napokon pokrenula s trenutke mrtve točke na kojoj se nalazi. Osim što je Cormier vrlo nestrpljiv napokon odraditi tu borbu i umiroviti se, slična situacija je i kod Francisa Ngannoua, koji je počistio konkurenciju i ne preostaje mu ništa drugo nego čekati borbu za titulu, za koju se nada kako će UFC uskoro pronaći rješenje.

Ako Stipe Miočić ne bude u stanju boriti se, moguća je i borba Ngannoua protiv Cormiera, za koju je DC izjavio da ju je spreman prihvatiti ako to ostane kao jedina opcija. Kamerunac također nema ništa protiv borbe s legendom, zapravo smatra da bi mu bila veći izazov od druge borbe protiv Miočića, koji ga je početkom 2018. godine savladao sudačkom odlukom nakon pet rundi. Nešto o tome rekao je u razgovoru za BJPenn.com.

"Bio bih jako sretan da se mogu boriti protiv Cormiera. No, njemu je potreban završetak trilogije sa Stipom, da bi se mogao umiroviti, pa nije bilo nikakvog smisla da ga prozivam. No, on je onda sam rekao da bi se volio boriti protiv mene. Meni bi to bila čast, a sebe vidim kao pobjednika", rekao je Francis, onda usporedivši Cormiera s Miočićem:

"Da vam budem iskren, imam više samopouzdanja po pitanju borbe protiv Stipe nego protiv Cormiera. DC mi predstavlja veći izazov. Borio sam se protiv Stipe i nije me mogao završiti. Da sam takav nastup odradio protiv Cormiera, on bi me završio. Bio sam gotov, nisam se više mogao kretati, a Stipe me nije završio. Sad imam puno više znanja i iskustva za pobijediti ga."

Ngannou se vjerojatno neće boriti sve dok se ne raščisti situacija, nakon čega bi njegova iduća borba bila za titulu prvaka.

Linker
02. svibanj 2024 13:20