UFC

Cejudo uklonjen s UFC-ovog rankinga, njegov trener uvjeren da je uistinu u mirovini

Henry Cejudo
 screenshot/YouTube
Henry Cejudo uklonjen je sa svih UFC-ovih rang ljestvica, što bi značilo kako je njegova mirovina ozbiljna, a isto to je potvrdio i njegov trener Eric Albarracin.

Nakon velike pobjede protiv Dominicka Cruza, koju je ostvario na UFC 249 priredbi, Henry Cejudo najavio je umirovljenje. To je sve iznenadilo, budući da je činjenica kako se on trenutno nalazi u fantastičnoj formi. Mnogi su pretpostavljali da samo želi doći do boljeg ugovora, a njegov nastavak karijere najavio je i menadžer Ali Abdelaziz, koji misli da je riječ samo o trenutnom hiru. No, na novim UFC-ovim rang ljestvicama bantam kategorija nema prvaka, a Cejudo je uklonjen i s one pound-for-pound, gdje se nalazio na trećem mjestu koje sad pripada Stipi Miočiću.

Cejudo se već umirovio i nakon osvajanja olimpijskog zlata u Pekingu, da bi se tri godine kasnije ipak vratio, no nije uspio izboriti američku reprezentaciju za Igre u Londonu. Ipak, ovog puta trebalo bi biti drugačije. Nešto o tome je u razgovoru za MMA Fighting rekao njegov dugogodišnji glavni trener, Eric Albarracin, koji bi ipak najbolje trebao poznavati UFC-ovog prvaka bantam kategorije.

"Da, mislim da je uistinu gotov. Mnogi se prisjećaju njega kao olimpijca, kad također nitko nije vjerovao da će se umiroviti. Svi su zapravo mislili da će postati najveći, da će osvojiti još dva ili tri olimpijska zlata. A on je to mogao jer nitko nije mlađi od njega došao do prvog zlata i imao je vremena za to postići. No, već idućeg dana nakon osvajanja prvog je rekao da ide u mirovinu", ispričao je Albarracin, nastavivši:

"Svi se sad vraćaju na 2012., ali stvar je u tome da je Henry imao 21 kad se prvi put umirovio. Sad mu je 33 godine i nema luksuz uzeti dužu pauzu i vratiti se. Ne ide to tako, posebno ne u MMA-u."

Glavni razlog toga je ono kako Cejudo želi posložiti svoj život.

"Henry želi osnovati obitelj, a njegov stav je da za tako nešto treba biti umirovljen. To mu je oduvijek bio drugi san, pokraj onoga da postane ono što je postao, Triple C", dodao je.

I sam Dana White je rekao da je Cejudo neko vrijeme najavljivao mirovinu, ali da nisu očekivali kako će se to dogoditi već nakon ove borbe. No, čini se da će na kraju ipak biti tako, barem na dovoljno dugo vremena da UFC presloži kategoriju i postavi novog prvaka.

"Henry me podsjeća na GSP-a kad je odlazio u mirovinu. On to shvaća ozbiljno i to je njegova veličina. Osim toga, trening kamp mu nikad nije bi zabava. Za njega je to bio posao, ali uz laserski olimpijski fokus. Ali, mislim kako je to nešto za očekivati od nekoga tko je broj 1 otkako je imao 14 godina", zaključio je na kraju.

Dana White je najavio kako bi se za titulu trebao boriti Petr Yan, no nije naveo tko bi mu trebao biti protivnik. Dva glavna kandidata za to, Cory Sandhagen i Aljamain Sterling, ugovoreni su za međusobnu borbu. Tko zna, možda bi tako Marlon Moraes mogao dobiti novu priliku. Uostalom, upravo on se trebao protiv Yana boriti na otkazanoj priredbi u Kazahstanu.

Linker
17. svibanj 2024 03:52