UFC

Ngannouov trener svakodnevno ponavlja istu stvar: ‘Pretjerujem, ali moram zbog poštovanja prema Miočiću‘

Dewey Cooper, Eric Nicksick i Francis Ngannou
 Screenshot (YouTube, Francis Ngannou)
‘Nažalost, boriš se sa Stipom, možda i najvećim ikada. A on ti neće olakšati posao...‘

Kada je početkom 2018. doživio poraz od Stipe Miočića, Francis Ngannou u svom kutu nije imao Erica Nicksicka. Poznati trener iz slavne Xtreme Couture dvorane i kamerunsko-francuski nokauter u potpunosti surađuju tek nešto manje od dvije godine, ali i to je, barem tako vjeruju, bilo dovoljno da 'Predatorovu' igru podignu na jednu višu razinu.

A koliko je Nicksick ozbiljno shvatio prijetnju koja stiže s aktualnim prvakom, najbolje nam opisuje on sam u intervjuu koji je dao za američki MMA Fighting.

"Svake večeri, svake večeri to gledam", rekao je Nicksick kada je upitan o prvom susretu Miočića i Ngannoua. "Koliko god to jezivo može zvučati, tu borbu gledam svake večeri. Nalazio sam se na Fight Islandu kada su je najavili i odmah počeo gledati snimku, a pogledao sam je i puno puta prije toga, ali sada je to postala večernja navika. Priznajem, definitivno pretjerujem. To nije zdravo i morao bih prestati, ali to je već sada postala dragocjena tradicija. Jednostavno mislim da je to itekako vrijedno vremena, pogotovo kad toliko poštujem Stipu Miočića, lika kojeg smatram najboljim ikada."

Ngannou je svoj revanš izborio s četiri ekspresna nokauta u prvoj rundi, no mnogi se i dalje pitaju koliko je zapravo napredovao, pogotovo u hrvačkom segmentu?

"Sada shvaća što znači borba za naslov i jasno mu je da neće samo tako proći kroz svog suparnika, a upravo je tako razmišljao pred prvu borbu. Nažalost, boriš se sa Stipom Miočićem, možda i najvećim ikada. A on ti neće olakšati posao. Tako stvari ne funkcioniraju na ovoj razini. Ponekad su vam potrebne onakve batine, kakve vam je priuštio Miočić, a ponekad su i potrebne borbe poput one s Derrickom Lewisom. Tako ćete naučiti tko ste i što ste, ali i shvatiti jeste li sposobni to prevladati", smatra Nicksick.

A što je s hrvanjem?

"Morali smo hrvanje implementirati u svakodnevne pripreme. Ovo je MMA i na svakom treningu se morate fokusirati na obranu od rušenja, ali i na rušenje vaših suparnika. Napadačko je hrvanje važno poput obrambenog. A tu je, koliko god to zastrašujuće zvučalo, on prolazio kroz trening partnere. Rušio bi ih na leđa i premlaćivao s gornje pozicije. On sada uživa u raznim hrvačkim elementima, kako napadačkim tako i obrambenim te shvaća da postoji još jedan put kojim može doći do pobjede. No, to treba i pokazati u borbi. Lako je pričati, treba to pokazati ljudima. Inače će sumnja uvijek postojati", zaključuje Ngannouov trener.

Linker
20. travanj 2024 14:10