UFC

Nije bilo teško odabrati najbolju borbu večeri na sinoćnjem eventu; Strickland uzeo bonus za izvedbu

Guram Kutateladze (lijevo) i Elves Brener (desno)

 Handout/Getty images/Profimedia
Četvorica boraca nagrađeni su bonusima za svoje sinoćnje izvedbe

UFC on ESPN 48 event obećavao je svojim ‘‘fight cardom‘‘, a nakon što je event završio, možemo reći kako definitivno nismo ostali razočarani. Sean Strickland u glavnoj borbi večeri deklasirao je Abusa Magomedova, a Grant Dawson odradio je nastup karijere u sunaslovnoj borbi večeri. Talentirani borac lake kategorije dominantno je porazio Damira Ismagulova.

Spektakularne pobjede prekidom u prvoj rundi ostvarili su Rinat Fakhretdinov protiv Kevina Leeja, zatim Benoit Saint-Denis ‘‘submissionom‘‘ protiv Ismaela Bonfima, te Joanderson Brito i Nursulton Ruziboev u mečevima protiv Westina Wilsona i Brunne Ferreire.

UFC-ovi čelnici morali su dobro razmisliti kome će podijeliti bonuse u iznosu od 50 tisuća dolara, a ukupno četiri borca nagrađena su bonusom. Sean Strickland i Nursulton Ruziboev kući odlaze bogatiji za 50 tisuća dolara, a bonus su osvojili za Najbolje izvedbe večeri.

Strickland je u drugoj rundi nokautirao Abusa Magomedova, a Nursulton Ruziboev u svom UFC debiju nokautirao je dosad neporaženog Brazilca Brunnu Ferreiru. Ruziboev je Ferreiru nokautirao nakon samo 77 sekundi borbe i time je prekinuo njegov niz od deset uzastopnih pobjeda.

Kad je u pitanju bonus za najbolju borbu večeri, već nakon treće borbe večeri bilo je poprilično jasno kome će taj bonus pripasti. Elves Brener i Guram Kutateladze pružili su jedan od boljih mečeva u ovoj kalendarskoj godini. Gruzijac Kutateladze bio je ogroman favorit i početkom druge runde bio je blizu pobjede tehničkim nokautom.

Unatoč velikim posjekotinama na licu, Elves Brener nije se predavao. Brazilac je u kutu imao Charlesa Oliveiru i morao je bivšeg prvaka učiniti ponosnim. Iako vidno umoran, nije Brener prestajao pritiskati Kutateladzea, a minutu i 43 sekunde prije kraja borbe, Brazilac je uspio doći do pobjede nokautom. Lijevim krošeom pogodio je Gurama u vrat, a tijelo Gruzijca jednostavno se ‘‘ugasilo‘‘ nakon tog udarca. Kutateladze je završio na tlu i Brener je s nekoliko udaraca dovršio posao.

Obojica su apsolutno zasluženo nagrađeni bonusom za najbolju borbu večeri i tu dileme uistinu nije bilo.

Linker
07. svibanj 2024 05:55