UFC

Nije mu bio u kutu, ali pogledajte što je Khabib poručio Makhachevu nakon borbe: ‘On je jednostavno najbolji‘

Islam Makhachev, Khabib Nurmagomedov

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Smatra kako je već sada ušao u povijest

Dagestanski borac nije mogao sakriti emocije nakon velike pobjede protiv najboljeg borca iz kategorije ispod, čime je povećao svoj niz pobjeda na 12 uzastopnih. No ono što ga je najviše oduševilo bio je razgovor sa svojim mentorom i jednim od najboljih boraca ikada Khabibom Nurmagomedovim. Dagestanci su komunicirali putem FaceTime-a, razgovor je bio na ruskom jeziku, ali u nekoliko navrata se moglo čuti na engleskom spominjanje ‘pound-for-pound king‘ izraza. Snimku njihovog razgovora možete pogledati u nastavku članka.

Khabib je nakon velike pobjede svojeg sunarodnjaka na svoj Instagram profil podijelio njihovu zajedničku sliku uz koju je postavio tekst na ćirilici gdje pokazuje koliko je ponosan na svojeg pulena.

"Jednostavno najbolji. Dokazao je to u teškoj, kompetitivnoj borbi protiv najboljeg aktivnog borca na planeti. Uvijek postoje stvari na kojima se još može poraditi. Ali ova priča će ostati još jako dugo vremena u ovome sportu. Samo se prisjetite tko je bio najbolji bez obzira na težinsku kategoriju iz Euroazije u povijesti MMA-a, bilo je samo nekoliko boraca, a Islam je već bio na tom popisu. Brate, ti si već sada dio povijesti." - poručio je Khabib Islamu u emotivnoj objavi.

Islam Makhachev je prije osvajanja pojasa bio u nizu od 10 uzastopnih pobjeda, a pojas je osvojio protiv miljenika publike, Charlesa Oliveire. Nakon uvjerljive pobjede kojom je osvojio pojas, najveći izazov u karijeri stigao mu je već u prvoj obrani. U teškoj borbi protiv najboljeg borca perolake kategorije Islam je uspio obraniti pojas i dokazati kako pripada samome vrhu ‘pound-for-pound‘ ljestvice.

Linker
24. travanj 2024 19:43