UFC

‘Nije trebalo ovako završiti, ali nema druge opcije. Bilo bi glupo da uđem u oktogon!‘ Javio se Blachowicz

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Tvrdi da uvijek mora biti 100 posto spreman

Za mjesec i pol dana trebali smo svjedočiti revanšu Aleksandra Rakića i Jana Blachowicza. "Raketa" je napokon trebao dočekati priliku osvetiti se Poljaku nakon nesretnog poraza u svibnju prošle godine, ali to se neće dogoditi, barem u prvo planiranom terminu.

Blachowicz se ozlijedio i neće moći nastupiti na UFC-u 297. Oglasio se na Instagramu, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nije trebalo biti ovako. Teško je izraziti što osjećam jer je to mješavina ljutnje i tuge. Povlačenje iz borbe zbog ozljede jedna je od najtežih odluka koje borac može donijeti. Ipak, ponekad nema druge opcije, pogotovo kada se natječete u TOP 5 i želite se pokazati na najvišoj mogućoj razini. Umjesto da se borim u najboljoj formi, borim se s boli na svakom treningu. Učinio sam sve što sam mogao, ali moja ramena trebaju operaciju. U ovakvom stanju, nastavak priprema i ulazak u oktogon bio bi neodgovoran i glup.

Uvijek govorim da kad idem u borbu, moram biti 100 posto spreman. Dugujem to sebi, svojim trenerima, protivniku i prije svega, navijačima.

Unaprijed zahvaljujemo na podršci! Čekam datum operacije, nakon čega slijedi rehabilitacija i povratak treninzima. Obećavam da ću se vratiti jači!"

Linker
03. svibanj 2024 20:10