UFC

Bliži se kraj Blachowiczeve karijere? Poljak otkrio više informacija o svojoj ozljedi, čeka ga dug oporavak

Jan Blachowicz

 Screenshot (twitter, Jan Blachowicz)
Uskoro 41-godišnji poljski poluteškaš podvrgnut je operativnom zahvatu, ali tu nije kraj njegovih problema

Nešto manje od mjesec dana trebali smo biti udaljeni od revanša između Jana Blachowicza i Aleksandra Rakića. Nažalost, Poljak je pretrpio tešku ozljedu oba ramena tijekom trening kampa i početkom 12. mjeseca otkazao je nastup na UFC 297 eventu.

"Nije trebalo biti ovako. Teško je izraziti što osjećam jer je to mješavina ljutnje i tuge. Povlačenje iz borbe zbog ozljede jedna je od najtežih odluka koje borac može donijeti. Ipak, ponekad nema druge opcije, pogotovo kada se natječete u TOP 5 i želite se pokazati na najvišoj mogućoj razini. Umjesto da se borim u najboljoj formi, borim se s boli na svakom treningu. Učinio sam sve što sam mogao, ali moja ramena trebaju operaciju. U ovakvom stanju, nastavak priprema i ulazak u oktogon bio bi neodgovoran i glup.

Uvijek govorim da kad idem u borbu, moram biti 100 posto spreman. Dugujem to sebi, svojim trenerima, protivniku i prije svega, navijačima.‘‘, rekao je Jan u svom obraćanju nedugo nakon otkazivanja borbe.

Sudeći prema onome što je prekjučer objavio na svojim društvenim mrežama, Blachowicz je pretrpio uistinu ozbiljnu ozljedu. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije ozlijedio je rame, a prije dva dana podvrgnut je operaciji. Jedna operacija nažalost neće biti dovoljna, jer Blachowicz mora operirati oba ramena.

‘‘Prva operacija je odrađena. Nažalost, bilo je previše posla za odraditi s ovim jednim ramenom i stoga nisu mogli sanirati oba ramena unutar jedne operacije. Uskoro me čeka nova operacija, a nešto dulje ću morati čekati na povratak. Svima želim sretan Božić!‘‘, poručio je Jan priloživši fotografiju s bolničkog kreveta.

Dakle, dileme nema, Blachowicz je više nego opravdano otkazao meč protiv srpskog poluteškaša, a ovdje se nameću još neka pitanja. Jan će krajem drugog mjeseca napuniti 41 godinu, a sada je pretrpio tešku ozljedu. Krajnje je upitno u kojoj mjeri će se oporaviti i može li se vratiti nastupima na najvećoj sceni. Vjerojatno se bliži kraj njegove bogate MMA karijere.

Linker
20. travanj 2024 15:14