UFC

‘Nikad ga neću prestati loviti‘: Whittaker zainteresiran za treći meč protiv Adesanye

Adesanya i Whittaker

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Whittaker je od drugog poraza od Adesanye odradio svega jedan meč, kada je pobijedio Vettorija sudačkom odlukom

Robert Whittaker je jedan od boraca koji u prethodnim nastupima nije uspio pronaći rješenje za Israela Adesanyu, a trenutno od njega ima dva poraza. Jedan je bio nokautom a drugi odlukom sudaca, a razmak između mečeva je bio nešto manji od tri godine. Sada se Whittaker nada novom meču protiv prvaka, pogotovo nakon Adesanyine pobjede nad Pereirom.

U trenutno posljednjem nastupu je Whittaker svladao Marvina Vettorija sudačkom odlukom, a za sad nema dogovoren novi nastup. Upravo je on borac kojeg mnogi smatraju idućim Adesanyinim protivnikom, a o tome je i sam progovorio:

‘‘U nezgodnoj sam poziciji. Svjestan sam toga. Pogotovo sada kada je Izzy pobijedio u ovoj borbi. Znam da je UFC htio da pobijedi Pereira, zatim da se ja borim protiv Pereire, a nakon što pobijedim Pereiru, Izzy bi se borio sa mnom. To je revanš kakav sam želio. Tako su htjeli da ispadne‘‘, rekao je Whittaker za Submission Radio.

‘‘Sad je Izzy pobijedio, tako da ne znam gdje je to mene dovelo. Pereira ne ostaje u srednjoj nego ide gore, tako da ne znam što je sljedeće za mene. Ali, moja ideja da napadnem pojas je i dalje prisutna, a ako mi daju priliku, daju. I dalje ju lovim. Nikad neću prestati loviti Adesanyu i to je istina. Nikad neću odustati od toga. Ako treba, završavat ću ljudima karijere‘‘, dodao je.

Nakon drugog poraza od Adesanye, Whittaker je odradio samo jedan meč i to onaj protiv Vettorija. To možda ipak nije dovoljno za novi napad na titulu, ali s obzirom na situaciju u srednjoj kategoriji, ništa nije nemoguće.

Linker
05. svibanj 2024 23:05