UFC

Ništa od bonusa za Uroša Medića: UFC nagradio Lewisa i još trojicu boraca s ‘main carda‘

Derrick Lewis

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Poznati su osvajači dodatnih 50 tisuća dolara

Samo dvije od ukupno 11 borbi na UFC 291 eventu došle su do sudačke odluke. Ostalih devet mečeva okončano je prekidima i bilo je jasno da UFC neće imati lak posao prilikom podjele bonusa.

Kad se dogode ovakve situacije, za očekivati je da će UFC podijeliti nešto više bonusa nego inače, ali često Dana White ne bude tako darežljiv i zadrži se na četiri bonusa. To se dogodilo i ovaj put, pa tako ‘‘samo‘‘ četvero boraca kući odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara.

Radi se o četvero boraca koji su nastupili u sklopu ‘‘main carda‘‘. Dakle, Uroš Medić nije jedan od nagrađenih boraca, iako je odradio sjajan meč protiv Matthewa Semelsbergera i upisao je pobjedu nokautom u trećoj rundi. Bonusi su ipak podijeljeni poznatijim borcima.

Justin Gaethje morao je biti nagrađen za svoj nastup u glavnoj borbi večeri. Gaethje je desnim ‘‘high kickom‘‘ nokautirao Dustina Poiriera početkom druge runde i osvojio je ‘‘BMF‘‘ titulu. Osim ‘‘BMF‘‘ titule, Gaethje je ponovno osvojio i bonus. Justinu je ovo ukupno 12. bonus u 12. nastupu pod okriljem UFC-a. Nije Gaethje u baš svakom nastupu dobio bonus, ali ponekad je osvojio dva u sklopu jednog meča.

Večeras je nagrađen bonusom za ‘‘Najbolju izvedbu‘‘ (POTN), a samo osam boraca u povijesti UFC-a osvojilo je više bonusa od Gaethjea. Uzmemo li u obzir da Justin nije tako dugo u UFC-u, jasno vam je kako se radi o pravom stroju za bonusu. Rekorder je Charles Oliveira s 19 osvojenih bonusa, ali ne sumnjamo da će i Gaethje itekako podebljati svoju brojku.

Ostala tri bonusa također su podijeljena za ‘‘Najbolju izvedbu‘‘. Dakle, bonus za ‘‘Najbolju borbu večeri‘‘ ovaj put je izostao. Ostala tri bonusa pokupili su Bobby Green za svoju dominantnu predstavu protiv Tonyja Fergusona, zatim Kevin Holland za nokaut u prvoj rundi protiv Michaela Chiese i Derrick Lewis koji je trebao samo 33 sekunde za pobjedu nad Marcosom Rogerijem de Limom. ‘‘Crna zvijer‘‘ tehničkim nokautom porazila je iskusnog Brazilca.

Šteta što je UFC preskočio bonus za ‘‘Najbolju borbu večer‘‘, jer Uroš Medić u toj kategoriji bio bi jedan od glavnih kandidata za bonus. Srpski borac ostao je ipak na jednom osvojenom bonusu, a osvojio ga je 2021. godine u svom UFC debiju. Tada je Medić nokautirao Aalona Cruza nakon točno 100 sekundi borbe.

Linker
04. svibanj 2024 10:50