UFC

‘Nisu mi isplatili novac za borbe protiv Miočića i Ganea. Sada zarađujem dvostruko više, a sloboda ima svoju cijenu‘

Francis Ngannou i Dana White

 ZUFFA LLC./UFC
Nismo dugo trebali čekati da bivši UFC-ov prvak odgovori na navode šefa najbolje svjetske MMA organizacije

Razgovori nakon Ngannouove pobjede nad Renanom Ferreirom na priredbi "Battle of the Giants" u PFL-u ponovno su usmjerili pozornost na bivšeg UFC prvaka u teškoj kategoriji. No, reakcije na njegov uspjeh iz njegovog starog tima bile su sve samo ne blagonaklone. Dana White, predsjednik UFC-a, odlučio je izraziti svoje mišljenje nakon Power Slap priredbe, ne propustivši priliku prokomentirati Ngannoua i kritizirati osnivača PFL-a, Donna Davisa. White je izjavio kako je planirao otpustiti Ngannoua već prije nekoliko godina te insinuirao da je Ngannou napustio UFC kako bi se borio protiv slabije konkurencije za veću financijsku korist.

Francis Ngannou, koji je izgradio svoju karijeru na borbenom duhu i nepokolebljivosti, nije ostao nijem na Whiteove komentare, gostujući na Sirius XM Fight Nation i odgovarajući izravno: "Mislim da Dana pokušava iskriviti priču kako bi povratio ugled koji je izgubio. On je u ovoj situaciji gubitnik... Ne može se s time pomiriti. Čovječe, ja sam pobijedio u svemu – otišao sam." Ngannou dodaje kako White i dalje pronalazi načine da ga kritizira, iako su razdvojeni već gotovo dvije godine.

Ova dinamika ne prestaje ni na društvenim mrežama. "Sloboda nije besplatna, ali uvijek vrijedi platiti cijenu. Ne dopustite nasilniku da vas odvrati od vlastitog puta," poručio je Ngannou svojim pratiteljima, aludirajući na to kako White pokušava manipulirati situacijom umjesto da se pomiri s njegovim odlaskom.

UFC-ov predsjednik dodatno je optužio Ngannoua da je izbjegao borbu protiv Jona Jonesa zbog potencijalne opasnosti po svoju financijsku budućnost. "Francisu je jedino bitan novac," izjavio je White, tvrdeći kako bi Ngannou zaradio više da je ostao u UFC-u. Naglašava kako je Ngannou navodno izbjegavao borbu zbog straha od poraza koji bi ga stajao ugovora. "Htjelo ga se otpustiti nakon dva poraza, ali netko me molio da to ne učinim," prisjeća se White, dodajući kako je Ngannou mogao imati bolje financijske uvjete da je ostao u promociji.

Ngannou, koji je nakon osvajanja UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji brutalnim nokautom nad Stipom Miočićem na UFC-u 260 te obrane protiv Ciryla Ganea, tvrdi kako su sve Whiteove izjave neutemeljene. "O kojem novcu on priča? O onome što mi duguje?" upitao je Ngannou. "Sjećate se, obećali su mi da će mi isplatiti dug za borbe protiv Miočića i Ganea, ali taj novac nikad nije došao." Zaključio je kako zarađuje dvostruko više izvan UFC-a nego što bi ikad mogao unutar promocije.

"Kakve veze ima s njim koliko zarađujem?" rekao je Ngannou. "Čovječe, živi svoj život."

Linker
26. listopad 2024 18:36