UFC

UFC 308 starta za svega nekoliko sati: Evo kada i gdje možete pratiti Rakića u meču karijere, ali i ostatak ove fenomenalne priredbe!

UFC 308

 X, Ufc
Kakav borilački dan je pred nama! Toliko fenomenalnih mečeva ćemo gledati, a najbolji dio jest satnica ove PPV priredbe

Konačno nam je došao i taj dan! UFC 308 je pred vratima, a osim što ćemo gledati fenomenalnu priredbu u režiji najjače svjetske MMA promocije, da stvar bude još i bolja, pratit ćemo ju u fenomenalnom terminu! UFC 308 donosi nam toliko toga, a sigurni smo da će svatko pronaći nešto za sebe na ovoj priredbi.

Češćim priredbama UFC-a na Bliskom istoku dobili smo privilegiju da se više ne moramo buditi u sitne jutarnje sate kako bi smo pratili sve najbolje evente, a upravo to slučaj je i danas. Već od 16 sati pratit ćemo rani preliminarni dio UFC 308 priredbe, a već od tog dijela imat ćemo što gledati – ‘‘card‘‘ UFC-a 308 zanimljiv je od prve do posljednje borbe, a nećemo dugo čekati do početka spomenute priredbe.

Osim Hollowayja i Topurije, odnosno Rakića i Ankalaeva, ova priredba nudi i druge zanimljive mečeve. ‘‘Main card‘‘ nakrcan je poznatim i zvučnim imenima, a u nastavku članka pročitajte što nas to sve očekuje.

Fenomenalan preliminarni dio

Kada borac poput Rinata Fakhretdinova otvara priredbu, jasno vam je o čemu se tu radi. Fenomenalni ruski borac velter kategorije danas će odraditi svoj drugi nastup unutar ove kalendarske godine, a upravo će on dočekati pridošlicu iz PFL-a i UFC-ovog debitanta, Carlosa Leala. Favorit je Fakhredinov prema kladionicama, iako se ni Leala ovdje ne može otpisati. Dosta dobre rezultate ostvario je Leal u PFL-u, a jedina dva poraza upisao je od osvajača Sadiboua Syja.

Meč koji će sigurno privući pažnju fanova jest onaj u teškoj kategoriji. UFC-ov ‘‘Huggy Bear‘‘, odnosno Chris Barnett, borit će se protiv novog pojačanja teške kategorije. Kennedy Nzechukwu njegov je današnji protivnik, a upravo njega pamtimo kao nekadašnjeg protivnika Darka Stošića dok se još borio u UFC-u. Nakon dva uzastopna poraza odlučio je Nzechukwu prijeći u tešku kategoriju i okušati se tamo, a zanimljivo će biti kako će ova dva borca izgledati u kavezu. Naime, Nzechukwu je čak 20 centimetara viši od Barnetta, no Barnett je teži, što će sigurno biti atraktivno za gledati.

Svoj novi nastup u UFC-u imat će i Abus Magomedov. Nakon što su ga porazili Sean Strickland i Caio Borralho, Abus se uspio vratiti pobjedama u petom mjesecu ove godine, a večeras ga očekuje brazilski nokauter Brunno Ferreira. Jedan poraz u UFC-u upisao je Ferreira, tako da je ovo također fenomenalno uparivanje od strane UFC-a. Abus je prema kladionicama blagi favorit, no ovo je također meč koji ne želite propustiti.

Posljednja tri meča na preliminarnom dijelu svakako ne želite propustiti. Fenomenalni Myktybek Orolbai borit će se protiv iskusnog Matusuza Rebeckog, dok će legenda i bivši prvak Rafael dos Anjos ići na Geoffa Neala. Nekadašnji Rakićev sparing partner, Ibo Aslan, odradit će svoj drugi nastup u UFC-u, tako da je i preliminarni dio ove priredbe izuzetno atraktivan

Aleksandar Rakić u meču karijere

Regionalna publika ipak ponajviše čeka novi nastup srpskog borca Aleksandra Rakića, a pogotovo zbog magnitude njegovog današnjeg meča. Unatoč dva uzastopna poraza, Rakić je danas pred prilikom života. Magomed Ankalaev borac je kojeg prati priča kako ga prvak Alex Pereira izbjegava, a pobjedom nad Rakićem mora potvrditi svoj status izazivača za Pereiru. Neki dan je i Pereira rekao kako ne bi bio iznenađen da Rakić pobijedi u tom meču i da bi se htio obračunati i protiv njega, tako da nikakvih prepreka nema i sve je u Rakićevim rukama. Ankalaev je u trenutno posljednjem nastupu slavio protiv Johnnyja Walkera i to nokautom, no u njegova dva prethodna nastupa nije bilo pobjednika. Prvo je odradio neriješen meč s Janom Blachowiczem, da bi prvi meč protiv Walkera završio kao ‘‘no contest‘‘ zbog ilegalnog koljena.

Realne šanse ima Rakić za pobjedu u ovom meču, iako mu kladionice ne vjeruju. Dosta velik favorit je Ankalaev, no ukoliko se pojavi ‘‘onaj stari‘‘ Rakić, uvjereni smo da može pobijediti. Ključ Rakićeve pobjede mogli bi biti njegovi razorni ‘‘low kickovi‘‘, a Ankalaev je već u više navrata pokazao kako ih baš i ne voli. Rakiću želimo svu sreću, a večeras se nadamo velikoj pobjedi i prozivci trenutno najveće UFC-ove zvijezde, Alexa Pereire.

Rakiću i Ankalaevu prethodit će dva meča. Shara Magomedov otvorit će ‘‘main card‘‘ večerašnje priredbe, a protivnik će mu biti Armen Petrosyan. Magomedov je u UFC-u do sada ostvario tri pobjede u isto toliko nastupa, no u nekim trenucima u tim borbama nije izgledao najbolje. Večeras ima priliku predstaviti se u još boljem svjetlu i tako opravdati ‘‘hype‘‘ koji ga je pratio po dolasku u UFC.

Dan Ige i Lerone Murphy pružit će nam okršaj dvojice rangiranih boraca perolake kategorije, a svi znamo što možemo očekivati svaki put kada se bori Dan Ige. Iako je Ige poražen u trenutno posljednjem nastupu, u taj meč ušao je doslovno isti dan kada je bila potrebna zamjena za Briana Ortegu u meču protiv Diega Lopesa. Pravi ratnik, što drugo reći.

Khamzat Chimaev pred velikim ispitom, Topuria također

Dvije posljednje borbe večeri ipak su zaslužile biti posebno odvojene od ostalih. Dugo smo čekali povratak Khamzata Chimaeva u UFC-ov kavez, odnosno, točno godinu dana. Borac je to koji nikako nema sreće kada je zdravlje u pitanju, a jučer se i na vaganju pojavio doslovno u posljednjim minutama. Često je Chimaev u posljednje vrijeme završavao u bolnici, a očigledno ima određenih problema s imunitetom jer se razboli svaki puta kada krene trenirati. Izgleda da je konačno imao nešto više sreće te večeras nastupa, i to protiv Roberta Whittakera.

U trenutno posljednjem nastupu Chimaev je pobijedio Kamarua Usmana, koji je pak meč prihvatio svega nekoliko dana ranije i bez trening kampa, na sve to u kategoriji iznad svoje. Pobijedio je Chimaev pošteno u tom meču, no mnoge ipak nije oduševio jer se očekivalo da će, s obzirom na sve navedeno, ipak ‘‘čišće‘‘ pobijediti. S druge strane, Whittaker dolazi iz odlične pobjede nokautom nad Ikramom Aliskerovim, tako da je Khamzat večeras na velikom zadatku.

Što se tiče glavnog meča večeri, tu se nema što pretjerano za reći. Konačno ćemo dobiti odgovor na pitanje hoće li u meču presuditi mladost i eksplozivnost, ili pak iskustvo i volumen. Ilia Topuria je već u svom prvom pokušaju da obrani titulu dobio jako težak zadatak, vjerojatno i najteži u perolakoj kategoriji. Čitajući izjave Hollowayja tokom cijeloga ovoga tjedna, dobio se dojam da je silno motiviran ponovno zasjesti na tron perolake kategorije, no Topuria je uistinu zastrašujući borac. Sada sve priče staju, a mi jedva čekamo početak ove fenomenalne priredbe!

Kada i gdje pratiti UFC 308

Što se tiče početka priredbe, rani preliminarni dio starta već od 16:00 sati, tok je preliminarni na rasporedu od 18:00. UFC Fight Pass nudi prijenos ovog dijela priredbe, a ‘‘main card‘‘ starta od 20:00 sati. Domaći gledatelji moći će birati; ‘‘main card‘‘ prenose gol.hr i SK Fight upravo od 20:00 sati, tako da ćemo vam samo poželjeti da uživate u ovom borilačkom danu i večeri i da budete uz male ekrane danas!

Linker
26. listopad 2024 10:57