UFC

‘Nitko me nikada nije završio. Izazivam vas, ako mislite da me želite srušiti - dođite i pokušajte!‘

Jared Cannonier

 Louis Grasse/Pximages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jared Cannonier čvrsto vjeruje u svoje parteraške vještine uoči predstojećeg obračuna s Borralhom

Glavna borba večeri nadolazeće Fight Night priredbe u vegaškom Apexu donosi nam okršaj petoplasiranog i dvanaestoplasiranog borca UFC-ove srednje kategorije, Jareda Cannoniera i Caija Borralha. "The Killa Gorilla" se namjerava vratiti na pobjednički kolosijek (nakon što je početkom lipnja izgubio od Nassourdinea Imavova), dok 32-godišnji Brazilac želi nastaviti svoj savršeni niz pod okriljem najjače svjetske MMA organizacije (šest uzastopnih pobjeda). Borralha krase vrhunske grappling vještine, no to nije nešto zbog čega je Cannonier osobito zabrinut.

"Ako završi u parteru, dolje neće biti dobro za njega. Imam vjere u svoju "igru" na tlu. Ne znam zašto ljudi misle da moj ‘ground game‘ nije dobar. Nitko me nije prisilio na predaju u UFC-u, štoviše, nitko me nikada nije završio u karijeri", rekao je Cannonier u razgovoru za MMA Junkie pa dodao:

"Kada sam bio ‘zelen‘, borio sam se protiv Glovera Teixeire. Proveo sam puno vremena u podređenom položaju i svejedno nisam bio prisiljen na predaju. Tada sam bio ‘zelen‘ što se tiče mog grapplinga, a sada sam puno bolji. Izazivam vas, ljudi, ako mislite da me želite srušiti - više ste nego dobrodošli da to i pokušate učiniti".

Doista, ako pogledamo Cannonierov profesionalni rezime, u 24 odrađene borbe upisao je 17 pobjeda i sedam poraza, ali ni u jednom od tih izgubljenih mečeva nije bio prisiljen "tapkati". Četiri je puta izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom (Teixeira, Blachowicz, Whittaker i Adesanya), a tri puta (tehničkim) nokautom (Jordan, Reyes i Imavov). Kako će, pak, završiti u obračunu s "The Naturalom", saznat ćemo za nešto više od 24 sata.

Linker
15. rujan 2024 07:36