UFC

‘Njegovu ogromnu glavu je teško promašiti. Čak i ako ga ne budem htio udariti, slučajno ću ga pogoditi i ugasiti‘

Sean O‘Malley

 Ronald Martinez/Getty Images/Profimedia

Malo više od tri tjedna dijeli nas od UFC 306, odnosno Riyadh Season Noche, priredbe koju će u vegaškom Sphereu predvoditi okršaj aktualnog prvaka bantam kategorije, Seana O‘Malleyja i prvog izazivača Meraba Dvalishvilija. Uoči okršaja s gruzijskom "mašinom", O‘Malley odiše samopouzdanjem, a to je potvrdio u jednom od svojih posljednjih istupa prognozirajući kako će nokautirati svog sljedećeg protivnika.

"Pronalazim bradu svojih protivnika, pravi sam majstor u tome. Pronaći ću Merabovu čeljust. Ima ogromnu glavu, ogroman nos, teško ga je ne pogoditi. Čak i kad ga ne bih pokušavao udariti, svejedno bih to slučajno učinio. Toliko mu je glava velika", rekao je 29-godišnji američki borac u razgovoru za ESPN pa dodao:

"Drugačiji sam od svih boraca s kojima se prethodno borio. Petry Yan i Henry Cejudo visoki su metar i pol i stajali su točno ispred Meraba, a to je ono što on voli. Ali ja imam metar osamdeset i ‘ugasit‘ ću ga. Ovo neće biti baš dobra borba za Meraba".

Podsjetimo, O‘Malley uživa u nizu od sedam mečeva bez poraza (šest pobjeda i jedan "no contest"), a titulu bantam divizije osvojio je pobjedom tehničkim nokautom nad Aljamainom Sterlingom, da bi onda naslov i obranio u revanšu protiv Marlona Vere (jednoglasna sudačka odluka). Dvalishvili je, s druge strane, vezao deset uzastopnih pobjeda, a posljednje dvije ostvario je upravo protiv spomenutih Yana i Cejuda (oba puta jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
16. rujan 2024 08:24