UFC

Petr Yan želi borbu protiv bivšeg UFC prvaka: ‘Želim se boriti na zadnjem PPV-u godine‘

Petr Yan

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ova borba bi, sudeći po rang ljestvicama, svakako imala smisla, a vjerujemo da uzbuđenja ne bi nedostajalo

Bivši UFC prvak u bantam kategoriji, Petr Yan, nedavno je prekinuo svoj niz od tri uzastopna poraza ostvarivši veliku pobjedu nad Songom Yadongom na UFC-u 299, što mu je bila prva pobjeda u dvije i pol godine. Sada, ruski borac traži povratak u oktogon na UFC-u 310 u prosincu, i već ima na umu protivnika.

Objavivši na društvenim mrežama, Yan je otkrio da bi se volio suočiti s bivšim UFC prvakom u muha kategoriji, Deivesonom Figueiredom, u Las Vegasu.

Figueiredo se preselio u bantam kategoriju ubrzo nakon što je izgubio pojas u muha kategoriji od Brandona Morena te je nastavio s nizom od tri uzastopne pobjede nad Robom Fontom, Codyjem Garbrandtom i najnovijom protiv Marlona Vere ranije ovog mjeseca.

Yan je trenutno rangiran na trećem mjestu u bantamu dok je Figueiredova brza prilagodba pomogla da zauzme peto mjesto na službenoj rang listi te kategorije. Ova borba ima smisla u ovom trenutku pa se nadamo da će promocija dogovoriti ovaj okršaj.

Trenutno nije zakazan glavni događaj za UFC 310, ali mnogi vjeruju da će se u T-Mobile Areni naći dugoočekivani povratak Conora McGregora u borbi protiv Michaela Chandlera.

Linker
05. rujan 2024 10:25