UFC

'Nokautirao bih McGregora' - Gaethje otkrio kako bi kontrolirao 'ključni faktor' u tom meču

Justin Gaethje
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
"Imao bi tri runde, a onda bi uslijedio pakao. A on ne želi ići u pakao..."

Pred Justinom Gaethjeom je najveća borba njegove dosadašnje karijere. Prođe li sve prema planu, ovaj američki nokauter trebao bi, najvjerojatnije u rujnu, kao privremeni prvak napasti titulu Khabiba Nurmagomedova.

No, osim pitanja o Khabibu, pred Justina se često bacaju i ona o Conoru McGregoru koji je početkom ovog mjeseca objavio kraj karijere. U toj je priči zanimljivo i to što je Irac kao jedan od razloga za donošenje te odluke naveo neslaganje s UFC-om oko određenih planova, a oni Conorovi uključivali su upravo njegov meč s Gaethjeom.

"Ne znam zašto namjeravaju čekati s borbom Khabiba i Gaethjea sve do rujna? Znate što će se dogoditi u rujnu, to sigurno neće, dogodit će se nešto drugo. Ja sam imao dobar plan, no nisu ga prihvatili. Što god da sam ja predložio, oni su išli protiv toga samo da pokažu svoju moć. Trebali su organizirati borbu mene i Justina za privremenu titulu te tako nastaviti sa svime", govorio je McGregor nakon objave mirovine.

'Notoriousu' je to već teći put da se povlači u mirovinu, a Gaethje vjeruje da će istu "definitivno" prekinuti ako on postane prvak.

"Mislim da bi on trebao pričekati pobjednika između mene i Khabiba. Ako ja pobijedim, on će se definitivno vratiti. A ako to bude Khabib, onda nisam baš siguran. On (Conor) je legenda. Postigao je legendarni status i to mu nikad neću osporiti. Definitivno zaslužuje priznanje za to postignuće. On je postigao toliko toga u ovome sportu. Sve što borci žele postići, on je postigao. Skidam mu kapu zbog toga, ali i jedva čekam da ga udarim u lice", izjavio je Gaethje razgovarajući s ESPN-om.

Privremeni prvak iz lake kategorije u istom je intervjuu otišao korak dalje pa opisao kako bi izgledao njegov meč s najvećom MMA zvijezdom današnjice.

"Kontrola distance je faktor broj 1 u svakoj borbi. Ona se uspostavi u prvih 30 sekundi. Nije vidljiva, ali se uspostavi. To bi bio ogroman faktor u našoj borbi. Tko može kontrolirati distancu? Mislim da je kod mene najbolja stvar ta što mogu 'kickovima' uništiti suparnike. Stoga, kada god bi oni pokušali kontrolirati distancu, a možda čak i postali uspješniji u tome, ja ih mogu udariti u nogu i pokušati to resetirati. Iskreno, mislim da bih ga nokautirao. Imao bi tri runde, a onda bi uslijedio pakao. A on ne želi ići u pakao, zato mislim da mu je sada dobro", zaključio je Justin.

Kome vi dajete prednost u ovom potencijalnom okršaju?

Linker
25. travanj 2024 04:24