UFC

Nova irska zvijezda ima Paddyja Pimbletta na piku: ‘On je vreća gov**a, vjerujem da mogu poraziti jednom rukom‘

Paul Hughes (lijevo) | Paddy Pimblett (desno)

 Instagram (paul Hughes, Paddy Pimblett)
26-godišnji Irac mogao bi uskoro potpisati ugovor s UFC-om

Proteklog vikenda dva ponajveća svjetska talenta izašli su iz svojih ugovora s organizacijama u kojima su nastupali proteklih godina. Jedan od njih je Salahdine Parnasse o kojem smo vam pisali ranije danas, točnije o njegovom potencijalnom potpisu ugovora s PFL-om. No, tko je drugi borac u ovoj priči?

Njegovo ime je Paul Hughes (11-1-0), a 26-godišnji Irac bivši je Cage Warriorsov prvak perolake kategorije. Pojasa se svojevoljno odrekao u 10. mjesecu prošle godine, zbog želje da nastupa u lakoj kategoriji.

Sjajni Hughes poražen je samo jedanput u dosadašnjoj karijeri, a bolji od njega bio je Jordan Vucenic u meču koji su odradili krajem 2020. godine. Hughes je taj meč izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, a poraz je osvetio u 11. mjesecu 2022. godine, porazivši Vucenica jednoglasnom odlukom sudaca.

Hughes je proteklog vikenda na CW 170 eventu nokautirao Fabiana Silvu u prvoj rundi dvoboja, a nakon tog meča Hughesov ugovor s CW-om je završio. Irac je sada slobodan pregovarati s ostalim velikim svjetskim MMA organizacijama, a ne sumnjamo da je pod povećalom onih najvećih i najzvučnijih promocija.

Trenutno nije poznato gdje će ovaj talentirani Irac nastaviti svoju karijeru, ali Hughes je gostujući u MMA Houru otkrio ime borca kojeg silno želi poraziti. Radi se o Paddyju Pimblettu, UFC-ovom borcu lake kategorije i nekadašnjem CW-ovom prvaku perolake kategorije.

‘‘Nisam ljubitelj tenzija i svega toga, radim to samo kad je ozbiljna stvar, bez nekakvih pretvaranja i glume. Uvijek sam smatrao da je njegova (Paddyjeva) osobnost loša, još dok smo se obojica uspinjali Cage Warriors organizacijom. Nikada se nisam sreo oči u oči s njim, ali smatram da su njegovi mečevi u UFC-u jako loši i uistinu vjerujem da bih ga porazio jednom rukom, jer on je vreća govana. To je borba koju apsolutno želim i otvoren sam za taj meč.‘‘, rekao je Hughes.

Odluči li Hughes ići za tom borbom, ugovor s UFC-om trebao bi biti njegov sljedeći potez. Glasine govore kako i PFL pokazuje ozbiljan interes za potpisivanjem Hughesa, ali PFL nema Paddyja Pimbletta na svom rosteru, a očito se radi o borcu kojeg Hughes ima na piku.

Linker
29. travanj 2024 12:47