Ostalo

PFL zadaje snažan udarac UFC-u? Ponajbolji svjetski borac izvan UFC-a sve je bliže potpisu ugovora s PFL-om

Salahdine Parnasse

 Pierre Perusseau/Bestimage/Profimedia
26-godišnji KSW-ov prvak perolake i lake kategorije trenutno je bez ugovora i slobodan je birati sljedećeg poslodavca

KSW je do prije dvije godine na svom rosteru imao borca kojeg je gotovo svaka velika MMA organizacija priželjkivala u svojim redovima. Nakon isteka ugovora s poljskom organizacijom, taj borac postao je najpoželjnijim slobodnim borcem na tržištu borcu.

Naravno, u pitanju je Roberto Soldić, nekadašnji prvak dvaju različitih težinskih kategorija u KSW-u. Soldić je 2022. godine napustio KSW, a iako se očekivao njegov odlazak u UFC, ponajbolji hrvatski MMA borac utočište je našao u ONE Championship organizaciji. Mnogi su to označili neuspjehom UFC-a, jer takav borac morao se naći pod okriljem UFC-a.

Sličan scenarij mogao bi se ponoviti i ove godine. KSW ponovno posjeduje ponajboljeg svjetskog borca izvan UFC-a, ali tom borcu istekao je ugovor i sada je na meti svih najvećih MMA organizacija. Ovaj put se radi o Salahdineu Parnasseu, sjajnom Francuzu koji također drži pojas u dvije različite težinske kategorije unutar KSW-a.

Parnasse je fantastičan borac koji bi i u UFC-u konkurirao za sam vrh kategorije u kojoj bi odlučio nastupati, ali sudeći prema brojnim izvorima, Parnasse bi se mogao zaputiti put PFL-a.

Čak i francuska MMA Arena prenosi tu vijest, a prema njihovim navodima, Parnasse je jako blizu PFL-u. Potpiše li Parnasse ugovor s PFL-om, bit će to još jedna velika pobjeda PFL-a kad je u pitanju osvajanje francuskog tržišta.

UFC je već propustio Cedrica Doumbea koji u Francuskoj uživa status megazvijezde, a propuste li i Salahdinea Parnassea, PFL će možda preuzeti i primat u očima francuske MMA publike.

Važno je naglasiti kako ništa još nije službeno i radi se o glasinama, ali očito postoje određeni pregovori između Parnassea i PFL-a.

Preostaje nam čekati dane koji slijede kako bismo saznali gdje će ovaj fantastični Francuz nastaviti svoju karijeru. Opcija je i KSW, ali PFL ili UFC imaju puno veće izglede.

Linker
27. travanj 2024 00:08