UFC

Nova UFC-ova ljubimica uparena u borbu protiv opasne sunarodnjakinje

Amanda Ribas i Virna Jandiroba
 screenshot (YouTube, UFC)
Amanda Ribas i Virna Jandiroba odmjerit će snage u borbi na UFC 267 priredbi

Veliku količinu pažnje zaradila je UFC-ova borkinja Amanda Ribas (10-2, 4-1 UFC) tijekom svog dosadašnjeg UFC staža. Borkinja je to čija je UFC priča zapravo već sada puna turbulencija. Ugovor s promocijom ova je 27-godišnjakinja potpisala 2017. godine, kad je trebala i debitirati. No, pala je na doping testu te je uslijedila dvogodišnja suspenzija. Gotovo pred sam kraj suspenzije, odnosno dok joj je ostalo još manje od dva mjeseca kazne, USADA je priznala kako je u njenom slučaju napravila grešku. Amandi je suspenzija ukinuta i odmah se mogla boriti, no za gotovo dvije izgubljene godine nitko nije odgovarao.

Kad je sredinom 2019. godine napokon debitirala, krenule su pobjede. Do početka ove nakupila ih je četiri, uključujući one nad MacKenzie Dern i Paige VanZant. Dobila je priliku boriti se za poziciju unutar Top 5 ljestvice slamka kategorije, no onda je početkom ove godine prekidom poražena od sunarodnjakinje Marine Rodriguez. Borkinja koja je do tada sve osvojila svojom osobnošću došla je u poziciju da mora ponovno izgraditi ono što je već ranije uspjela.

Sad je saznala i preko koga će to morati napraviti i posao nikako neće biti lak. Na UFC 267 priredbi, koja se 30. listopada održava u Abu Dhabiju, čeka je opasna protivnica. Radi se o njenoj sunarodnjakinji Virni Jandirobi, bivšoj prvakinji Invicta promocije.

Jandiroba (17-2, 3-2 UFC) je posljednji put nastupila prije otprilike mjesec dana, kad je na UFC-ovoj Fight Night priredbi savladala Kanako Muratu iz Japana. Do prekida je došlo nakon ozljede ruke Japanke, a do koje je dovela Jandirobina poluga ranije u borbi. Borbu prije toga poražena je od MacKenzie Dern, a on nje je u UFC-u bolja bila još Carla Esparza.

Ribas se na službenoj rang ljestvici kategorije nalazi na 11. mjestu, dok je Jandiroba dvije pozicije iza nje te se pobjednica može nadati Top 10 plasmanu odmah u tjednu nakon borbe.

UFC 267 za sada još nema službeno potvrđenu glavnu borbu, ali sve vodi tome da će to biti okršaj Jana Blachowicza i Glovera Teixere za titulu UFC-ove poluteške kategorije.

Linker
14. travanj 2024 01:19