UFC

UFC u tajnosti doveo rezervu za glavnu borbu: Bivši prvak viđen u Las Vegasu kako skida kilograme!

McGregor vs. Poirier
 screenshot (YouTube, UFC)
Iako službeno nije potvrđeno, čini se da je UFC pripremio osiguranje ‘main eventa‘ UFC 264 programa

Borba Conora McGregora i Dustina Poiriera toliko je velika da je teško zamisliti neku zamjenu koja bi mogla uskočiti u slučaju odustajanja jednog od njih dvojice, posebno ako to bude Irac, a da interes i značaj same borbe ostanu jednaki. Vjerojatno zbog toga UFC niti jednom nije službeno otkrio ime planirane rezerve te borbe, što ne znači da ista nije postojala.

Tijekom ovotjednog intervjua Dane Whitea za MacLife, reporter je nekako uspio iz njega izvući informaciju da je zamjenski borac ipak postojao, no pri pokušaju dolaska do imena je rekao kako se ne sjeća o kome je riječ. Naravno, od Whitea tako što nije za očekivati. Ako je takav netko postojao ili postoji, nema nikakve sumnje da je predsjednik UFC-a jako dobro upoznat s time. Samo se u trenutku nije znao snači preko puta vrlo snalažljivog reportera.

A čini se kako takav netko postoji, ali da ga je promocija iz nekih svojih razloga odlučila ostaviti u tajnosti. Naime, bivši prvak lake kategorije i nesuđeni McGregorov protivnik nalazi se u hotelu s ostalim borcima, a o tome je prvi obavijestio poznati novinar Damon Martin na Twitteru.

"Rafael Dos Anjos ovog je tjedna u Las Vegasu i viđen je u hotelu s borcima kako skida kilograma u društvu svojih trenera. UFC niti jednom nije službeno otkrio rezervu za treću borbu McGregora i Poiriera, ali shvatite ovo kako želite", napisao je Martin.

Rafael Dos Anjos se u vrijeme svoje vladavine kategorijom trebao boriti protiv McGregora, no njihovu borbu otkazao je desetak dana prije održavanja zbog ozljede. To je zapravo jedan od ključnih trenutaka u povijesti UFC-a, ali i karijere irskog borca, budući da je kao njegova zamjena uskočio Nate Diaz. Borba se na kraju nije ponovno ugovorila, budući da je Dos Anjos izgubio titulu dok se Conor u međuvremenu drugi put obračunao s Diazom.

Dos Anjos se posljednji put borio u studenom prošle godine, kad je savladao Paula Feldera. Bio je to njegov slavodobitni povratak u laku kategorije, nakon prvobitno vrlo uspješne, ali pred kraj ipak neuspješne epizode u velteru.

Linker
01. svibanj 2024 13:36