UFC

Nova žrtva USADA-e: Njemački UFC-ovac pao na doping testu!

USADA
 Ilustracija
Nijemac Khalid Taha je nova žrtva USADA-ine borbe protiv dopinga u elitnoj svjetskoj MMA promociji. 24-godišnji UFC-ov borac u bantam kategoriji je suspendiran na period u trajanju od jedne godine radi pada na doping testu 6. listopada.

Prema USADA-i, koja je i sama objavila informaciju, Taha je pao na "furosemide", tvar koja spada u klasu diuretika i tvari kojima se zapravo skriva neka druga zlouporaba. Taha je uzorak predao 6. listopada tijekom UFC-a 243 u australskom Melbourneu gdje je i nastupao.

S obzirom da mu je ovo prvi doping pad, Taha je zaradio jednogodišnju suspenziju koja je počela teći retroaktivno, od trenutka kada je prikupljen pozitivan uzorak.

27-godišnji Nijemac iz Dortmunda u profesionalnoj karijeri ima 14 pobjeda i samo 2 poraza. Od dolaska u UFC je sakupio poraz i dvije posljednje pobjede, uključujući i onu protiv Brune Gustava da Silve na UFC-u 243. Valja napomenuti da je Taha pao na službenoj vagi uoči tog nastupa, pa ne čudi korištenje diuretika. Rezultat meča protiv Da Silve je i dalje ostao na snazi unatoč doping padu.

Linker
19. travanj 2024 16:15