UFC

Novi detalji o UFC-ovom otoku: 'Borbe će se održavati na plaži, a borci će imati sve što im treba'

Farasan/Saudijska Arabija
 Hans Lucas / AFP
Nakon što je potvrđeno kako će UFC održati tri priredbe u Jacksonvilleu u samom tjedan dana razmaka, za istu lokaciju potvrđena je još jedna. No, od lipnja sve bi se trebalo preseliti na UFC-ov otok o kojem je Dana White rekao neke nove informacije.

Pokraj već potvrđenih priredbi 9., 13. i 16. svibnja, UFC će još jedan Fight Night u Jacksonvilleu održati 23. svibnja. No, to bi onda trebalo biti to od grada na sjeveru Floride. UFC-ove priredbe od lipnja bi trebale preseliti na "Fight Island" čiji proces nastanka je u tijeku te bi u svibnju sve trebalo biti gotovo. Tijekom svog razgovora s ESPN-ovim Brettom Okamotom, Dana White je rekao nešto o tome.

"Fight Island trebao bi biti u pogonu od lipnja i tada ćemo krenuti održavati internacionalne priredbe. Sve se to odvija u trenucima dok mi razgovaramo. Od 9. do 23. svibnja odradit ćemo četiri priredbe, a onda krećemo s održavanjem internacionalnih borbi na otoku", rekao je White dodavši:

"Octagon će biti na plaži, a na samom otoku ćemo imati sve objekte potrebne za trening. Hoteli će biti izgrađeni na cijelom otoku. Sva potrebna infrastruktura za organiziranje borbi bit će tamo."

Otok će biti organiziran tako da će sudionici priredbe tamo moći odraditi i posljednji dio svojih priprema, a ono najvažnije je da borcima neće biti potrebna viza budući da se nalazi u internacionalnim vodama. Koja će komisija regulirati borbe, za sada nije poznato, ali vjerojatno će puno toga ovisiti o lokaciji.

Kad smo kod lokacije otoka, ona i dalje nije poznata, no postoje neke pretpostavke. Jedna je da se nalazi u Karibima, gdje postoji veliki broj "nezavisnih" otoka, od kojih neki već jesu u privatnom vlasništvu nekih milijardera ili poznatih osoba poput glumca Johnnyja Deppa. Druga pretpostavka su otoci uz arapsku obalu, blizu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Država koja je UFC-ov bliski partner i gdje bi se Octagon trebao vratiti ove jeseni, spremna je pomoći na bilo koji način.

Linker
19. svibanj 2024 02:56