UFC

Shevchenko oduševljena UFC-ovim otokom: 'Želim živjeti tamo'

Valentina Shevchenko
 Instagram
Jedna od osoba oduševljenih UFC-ovom idejom privatnog otoka gdje bi se borbe održavale je Valentina Shevchenko. Prvakinja muha kategorije upravo to vidi i kao savršeno mjesto, ne samo za trening i borbu, nego i za život.

Istog dana kad je morao svijetu otkriti kako se UFC 249 priredba neće dogoditi te kako su i sve preostale odgođene na nedefinirano vrijeme, Dana White je otkrio kako je UFC-ov "Fight Island" ozbiljan projekt i kako se na otoku već stvara infrastruktura za smještaj i trening boraca, ali i za održavanje priredbi.

"Otok je u planu, radi se na infrastrukturi i mislim da bi u roku mjesec dana sve trebalo biti gotovo. Borci će moći tamo doći ranije i krenuti s treninzima", rekao je tada White, otkrivši kako je tako nešto potrebno ako žele ostvariti plan od 42 priredbe u ovoj godini, od kojeg on još uvijek nije odustao.

Ideja takvog otoka odmah se svidjela UFC-ovoj prvakinji muha kategorije, poznatoj po svom pustolovnom duhu. Valentina Shevchenko rođena je Kirgistanka, no već godinama živi i trenira u Peruu, no i na mnogim drugim lokacijama u svijetu. Ako se ostvari ideja UFC-ovog otoka, upravo bi njega voljela vidjeti kao svoj dom, barem na neko vrijeme,

"To je sjajna ideja, čim sam čula za to sam bila sigurna kako želi biti tamo. Želim se boriti na tom otoku, želim trenirati tamo... Ma, zapravo, želim živjeti tamo! Svakako želim tamo provoditi svoje vrijeme", rekla je Valentina na Eurobash Podcastu, dodavši:

"Voljela bih odrađivati svoje trening kampove na mjestima dobre klime. Ako ću se boriti na otoku, zašto ne bih tamo trenirala? Bilo bi sjajno tamo trenirati, boriti se, a onda na kraju i ostati tamo oporaviti se. Meni to zvuči fenomenalno!"

Ona je imala ugovorenu obranu titulu protiv Joanne Calderwood za 6. lipnja, no nju je odgodila već i prije spomenutih otkazivanja. Iz prošle borbe još je ostala ozljeda koju će ipak morati u potpunosti zaliječiti. No, najaktivnija UFC-ova prvakinja (tri obrane titule u osam mjeseci) vratit će se prvom prilikom. S ambicijom da se bori baš na otoku.

"Moguće je da se moja iduća borba dogodi tamo, meni bi bilo posebno drago. Rekli su mi da ću biti spremna boriti se krajem kolovoza. To je neki datum mog povratka, no vjerujem kako ću morati raditi više nego inače da bih za njega bila spremna. No, to ću napraviti", najavila je.

Shevchenko je titulu osvojila u prosincu 2018. godine, pobjedom sudačkom odlukom nad Joannom Jedrzejczyk. Titule je do sada tri puta obranila, a u svakoj od tih borbi prezentirala je apsolutnu dominaciju. Jessica Eye, Liz Carmouche i Katlyn Chookagian nisu je apsolutno ničime uspjele ugroziti.

Linker
24. travanj 2024 20:08