UFC

Novi problemi s vizama uzrokovali otkazivanje važne teškaške borbe planirane za idući tjedan

Tai Tuivasa vs. Greg Hardy

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Tai Tuivasa neće biti u mogućnosti idućeg se vikenda boriti protiv Augusta Sakaija

UFC Fight Night 198 priredba ostala je bez vrlo zanimljive borbe koja je trebala krasiti njen program, koji se održava u subotu 20. studenog. Još veća šteta je što se radi o borbi teške kategorije, koja je ionako siromašna kvalitetnim okršajima, što je ovaj svakako trebao biti. Radi se o borbi između Taija Tuivase (12-3, 6-3 UFC) i Augusta Sakaija (15-3-1, 4-2 UFC).

Problem zbog kojeg je došlo do otkazivanja stvorilo je neuspjelo ishođenje američke vize od strane Australca. O tome je on sam sve obavijestio putem statusa na Instagramu.

"Ljudi, žao mi je što vas moram obavijestiti kako neće biti u mogućnosti otputovati na svoju borbu planiranu za idući tjedan. Razlog su problemi s vizom i neke druge stvari. Moj tim i ja ćemo to već riješiti i trebali bi se vratiti iduće godine, spremni za akciju. Volim vas sve, kao što volim i UFC, uradimo to iduće godine. Oprosti Augusto Sakai zbog ovih problema, sve je bilo apsolutno izvan moje kontrole. Odradit ćemo to iduće godine", napisao je Bam Bam.

Velika je šteta što se ovo Tuivasi dogodilo u trenucima kad je imao priliku na sjajan način zatvoriti godinu koja je donijela njegov povratak među relevantne UFC-ove teškaše. Krajem prošle godine prekinuo je niz od tri poraza savladavši Stefana Struvea, a onda je ove godine tome pridodao pobjede nad Harryjem Hunsuckerom i Gregom Hardyjem. Borbom protiv Sakaija trebao je tražiti svoje mjesto u Top 10 poretku UFC-ove ljestvice izazivača teške kategorije.

Sakai je trenutno unutar niza od dva poraza, čime je prekinut niz od četiri pobjede kojim je započeo svoju UFC karijeru. Spomenute poraze nanijeli su mu Alistair Overeem i Jairzinho Rozenstruik, a unatoč njima ostao je deseti borac ljestvice izazivača.

Kako je prekjučer zbog problema s vizom Kanađanina Tannera Bosera otkazana njegova borba protiv Sergeija Pavlovicha, planirana za 4. prosinca, opcija uparivanje Sakaija i Pavlovicha trenutno izgleda kao jako dobra opcija za obojicu. Naravno, ako ne bude nekih novih problema s vizom, posebno kod Pavlovicha, koji je već ranije zbog istog problema ostajao bez nastupa u Octagonu.

Linker
20. travanj 2024 01:54