UFC

Glover Teixeira nije iznenađen brzim tapkanjem Blachowicza: ‘Ništa drugo mu nije preostalo‘

Glover Teixeira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novopečeni prvak UFC-ove poluteške kategorije osvrnuo se na svoj meč protiv Jana Blachowicza

Dojmovi nakon UFC 267 priredbe donekle su se slegli pa i Glover Teixeira sada hladnije glave može prokomentirati dojmove nakon osvajanja titule. Podsjećamo, Brazilac je krajem desetog mjeseca savladao Jana Blachowicza i tako je s navršene 42 godine osvojio UFC-ov pojas poluteške kategorije.

Relativno lako do pobjede je došao Brazilac. Nešto više od osam minuta trebalo mu je da ugušio Jana Blachowicza, a Glover je dominirao i cijelom prvom rundom. Teixeira je prilikom gostovanja objasnio kako je i sam očekivao puno teži zadatak.

''Kad je Joe Martinez najavljivao mene, gledao sam u pod i svu tu krv (od prijašnjih borbi). Ja sam razmišljao kako ćemo i mi dati doprinos jer ovo će biti rat. Znao sam da neće biti lagana borba, ali spreman sam na sve. Postat ću svjetskim prvakom.'', prepričao je Glover svoje misli uoči samog početka meča, a zatim se osvrnuo na sami tijek borbe.

''Stvarno sam mislio da će biti teško. Gledao sam kako ga mogu srušiti, doći do udaraca laktovima i svega toga. Dakle, nisam mislio da ću ga izdominirati i rušiti tako lako. Ponavljam, kažem 'lako' uz svo dužno poštovanje. Bilo je to brzo rušenje.'', objašnjava Glover.

Janu Blachowiczu neki fanovi zamjerili su da je jako brzo tapkao na gušenje od strane Teixeire. Ipak, Glover smatra kako Jan nije imao drugog izbora i da nema velike razlike je li se to dogodilo brzo ili par sekundi kasnije, jer izlaza nije bilo.

''Stavio sam ga u vrlo nezgodnu poziciju i čim sam počeo s pritiskom, on je tapkao. Ali znao sam da nema kuda i on je to također znao. Teška je to pozicija za izvući se i stoga mu ne preostaje drugo nego tapkati.'', rekao je novi prvak poluteške kategorije.

Uzevši u obzir Gloverove godine, borba protiv Blachowicza gotovo sigurno bila je njegova posljednja prilika za doći do pojasa. Teško bi se Brazilac vratio u tu poziciju da je izgubio taj meč, no Teixeira ističe kako ne bi previše žalio da je ishod bio drukčiji.

''Ne gledam tako na život. Idete i pokušavate nešto u životu, ali ne možete se previše vezati za te stvari. Radi se o dobrom ostvarenju, naravno. Jako sam sretan zbog toga. Moja karijera, moj život, financije su bolje, ali realnost je da se ne možete vezati toliko za takve stvari. Život je igra. Kad ste živi, vi dišete, imate pitku vodu, krov nad glavom i hranu, trebali biste biti sretni. Uvijek pucamo na jako puno stvari, ali realnost je da ako ne uspijete, samo trebate ići dalje. Ne bi me mučilo da nisam osvojio pojas, siguran sam u to. To je razlog zašto sam bio tako miran i opušten uoči tog meča. Danas sam na vrhu, sutra neću biti. Ne možete se identificirati s takvim stvarima.'', zaključio je Glover Teixeira.

Linker
18. travanj 2024 10:33