UFC

Novi rekord Conora McGregora: I ako izgubi od 'Cowboya' zaradit će najveći iznos do sada

Conor McGregor
 Screenshot/Youtube
Conor McGregor zaradit će najveći iznos do sada za svoju povratničku borbu u UFC-u nakon više od godinu dana pauze. Bivši dvostruki prvak će sljedećeg vikenda tražiti prvu pobjedu nakon više od tri godine protiv Donalda Cerronea na UFC 246 u Las Vegasu.

UFC je rasprodao ulaznice za veliku priredbu čim su puštene u prodaju i na njima već zaradio desetak milijuna dolara, što pokazuje da je McGregor i dalje najveći mamac za publiku pa i ne čudi što će Irac još jednom u džep pospremiti rekordan iznos.

Prema pisanju američkih i britanskih medija, McGregor će za borbu protiv Cerronea dobiti sigurnih 5 milijuna dolara, a to je iznos bez mogućih bonusa i zarade od sponzora. Za Conora je to novi rekord nakon što je za posljednja tri nastupa, protiv Khabiba Nurmagomedova, Natea Diaza i Eddieja Alvareza, imao garantiranih 3 milijuna dolara. Procjenjuje se da je McGregor tijekom UFC karijere samo od nastupa zaradio oko 12 milijuna dolara.

Ipak, McGregorova zarada bit će puno veća čak i u slučaju poraza nakon što se uračuna sponzorski novac i njegov dio kolača od prodaje PPV-a. Tako se vjeruje da je nakon poraza od Khabiba ukupno zaradio više od 30 milijuna dolara.

Donald Cerrone, koji protiv McGregora traži prvu pobjedu nakon dva uzastopna poraza, dobit će garantirano 2 milijuna dolara za taj meč, što je i za "Cowboya" najveći iznos u karijeri.

Linker
18. svibanj 2024 06:44