UFC

Novi zakoni bacili UFC u probleme, ponovno će se aktivirati Fight Island

UFC Fight Island
 Screenshot (youtube, Ufc)
Cijepljenje je još uvijek većinom sloboda izbora, no ne i ako namjeravate putovati u SAD

Američke vlasti ovih dana donijele su novi zakon po pitanju putovanja u Sjedinjene Američke Države, zakon koji će itekako utjecati na planove najveće svjetske MMA promocije. Naime, odlučeno je kako sve osobe koje dolaze u SAD moraju biti u potpunosti cijepljene. To se u tom slučaju odnosi na borce koji bi nastupili na UFC priredbama u SAD-u, ali i na sve članove njihovog tima koje namjeravaju povesti sa sobom. Kako je UFC promocija koja je već ranije otkrila da nikoga nema namjeru prisiljavati na cijepljenje, ovo ih baca u probleme po pitanju nastupa svih njihovih boraca koji žive izvan domovine promocije.

UFC je od početka pandemije gotove sve svoje priredbe odradio u SAD-u, tek desetak njih ugostio je Fight Island u Abu Dhabiju, gdje je UFC u tri navrata na par tjedana preselio svoje poslovanje. Posljednji put to se dogodilo u siječnju ove godine, a novi povratak je za deset dana, no samo na UFC 267 priredbu. Ipak, sve se čini da bi nova pravila mogla rezultirati četvrtim duljim odlaskom na otok Yas. Srećom po UFC, nakon prva dva puta gdje su priredbe održavale u prilagođenom "duForumu", već od prošlog puta sve je prebačeno u grandioznu novu Etihad Arenu, dvoranu koja prima 18 tisuća gledatelja.

Svoje mišljenje o novim pravilima i tome kako će ista utjecati na UFC, otkrio je Dana White u razgovoru s medijima nakon Contender Series epizode.

"Ljudi, govorim vam iste stvari tijekom cijelog ovog vremena. Pitate me što s ovim, što s onim? Ja iskreno ne mogu znati kako će se ova sva ludost odvijati, no idemo dalje. Ne znam što će se dogoditi. Sve mi se više čini da ćemo ponovno aktivirati Fight Island. Odradit ćemo tamo veći broj priredbi. Iduće srijede putujem u Abu Dhabi i tamo me čeka veliki broj sastanaka. Umirem od želje da vam otkrijem sve što se radi po pitanju Abu Dhabija, a to će se dogoditi nakon ovog puta, kad sve što nam naumio i zaključim", rekao je White.

Sve se čini da bismo mogli ponovno uživati u priredbama na spomenutom otoku, koje za nas uopće nisu bile loša opcija. Naime, zbog vremenske zone u kojoj se Abu Dhabi nalazi, europska publika mogla je većinom uživati u dnevnim priredbama. Kako UFC-a već gotovo dvije godine nema u Europi, to je nešto što nas izuzetno veseli.

Ispod teksta možete vidjeti kako je izgledao posljednji odlazak te prva priredba u Etihad Areni.

Linker
19. travanj 2024 02:07